Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uluslararası imam hatip okulları öğrencileri ile buluştu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uluslararası imam hatip okulları öğrencileri ile buluştu

Millî Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 70'i aşkın ülkeden yüzlerce öğrencinin katıldığı video konferansta Selçuk, öğrencileri dinledi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un uluslararası imam hatip okulları öğrencileri ile yaptığı görüşmeye Türkiye'deki tüm Uluslararası İmam Hatip Liseleri’nden 229 öğrenci ve 65 öğretmen katıldı.Uluslararası İmam Hatip Liseleri'nin diplomatik ilişkilerde büyük öneme sahip olduğunu, öğrencilerin Türkiye'yle uyumu ve dünyayla bütünleşmesini çok değerli bulduğunu vurgulayan Selçuk, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Dünyanın dört bir yanından gelerek eğitim için bir süredir Türkiye'de bulunan öğrenciler, Selçuk'a başarılı olmak için önerilerini sordu.“En büyük hayalim sizin gibi bakan olmak” diyen Ali Masangila, bakan Selçuk’tan tavsiye istedi.

Selçuk, “Bunlar kısmet işi.” diyerek, “Bunun için kendinizi iyi yetiştirmeniz, sosyal olmanız, sorumluluk almanız, girişimci olmanız, insanlara, hayvanlara, bitkilere hizmet etmekten zevk almanız lazım. Hayat görüşünüzü geliştirmek için çok okumanız lazım. Bir hedef edinip o hedef doğrultusunda adım adım ilerlemekte fayda var.” dedi.

Video konferansla katılan birçok öğrenci merak ettiği konular ve hayal ettiği meslekler hakkında görüş belirterek Selçuk’tan başarılı olmak önerilerini sordu.


Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uluslararası imam hatip okulları öğrencileri ile buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler