Muhammedi Sevda devam ediyor

Muhammedi Sevda devam ediyor

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Muradiye ilçesine bağlı Ünseli (Arnes) beldesinde ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleşti. Cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesini canlandıra

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Muradiye ilçesine bağlı Ünseli (Arnes) beldesinde bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik belde halkı ve çevre köylülerin katılımıyla gerçekleşti.


Ünseli eski Halı Kursu alanında yapılan ve sunuculuğunu Musa Akdeniz'in yaptığı etkinlik, Mehmet Emin Demir Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup İhya'nın okuduğu Mevlid-i Şerif ve ilahiler seslendirdi.


"Zeynep'ler her zaman önde oldular"
Etkinlikte Molla Yakup Arıkarınca Türkçe bir konuşma yaptı. Konuşmasında bayanların çokluğuna dikkat çeken Arıkarınca, "Gittiğimiz her etkinlikte dikkatimizi hep bir şeyler çekti. Yani katılımlar içinde sürekli Zeynepler önde oldular. İnşallah kıyamete kadar önde olmaya çalışacaklar. Çünkü Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in şehadetinde Hz. Zeynelabidin hastaydı. Fakat Hz. Zeynep o meydanda hiçbir zaman durmuyordu. Her tarafta Allah Resulü'nün ve İmam Hüseyin'in bayrağını yere düşürmemeye çalışıyordu. Şeytan Yezid'in karşısında kâinata meydan okuyordu. Diyordu ki, 'İmam Hüseyin gitti, fakat Hüseyin'den sonra Zeynep hiçbir zaman durmayacak. Bir daha Hüseyin'leri yetiştirecek' İnşallah bizim annelerimiz, bacılarımız bu vasıtayı yerine getirecekler ve bir daha Hüseyin'leri bize yetiştirecekler" dedi.


"Mümin Allah'ın davasını omuzlamak zorundadır"
Konuşmasında havanın sıcaklığını ve İslam davasının basit bir şey olmadığını dile getiren Arıkarınca, "Belki hava biraz sıcaktır, ama hiçbir zaman Kerbela'yı unutmamak gerekir. Hiçbir zaman Mekke'nin şiddetini unutmamak gerekir. Hiçbir zaman Medine'nin savaşlarını unutmamak gerekir. Cennet ucuz bir şey değil. Basit bir şekilde Hz. Muhammed'in davasını omuzlamak olmuyor. Kesinlikle tarih bunları ispat etmemiş, tarih hiç kimseye göstermemiş böyle bir şeyi. Hz. Muhammed'e arkadaş olmak risk altına girmek demektir. Hz. Muhammed'in davasına sahip çıkmak biraz sıkıntıya girmek demektir. Allah'u Teâlâ Hz. Muhammed hakkında şöyle söylüyor. Dava ve davetçi hakkında Ona seslenerek ve aynı zamanda bize seslenerek bir insan Allah'a iman etmiş ise, Allah'ın davasını omuzlamak zorundadır" şeklinde konuştu.


Arıkarınca, Peygamber Efendimize düşmanlık ve dostluk edenler hakkında Asrı Saadetten örnekler verdi.


Yapılan konuşmanın ardından Muradiye Kız İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. İhya Tiyatro Grubu, Cahiliye devrindeki babaların kız çocuklarını diri diri toprağa gömmelerini konu alan bir oyun sahneledi. Peygamber Sevdalısı kadın ve erkeklerin duygulanıp, gözyaşlarına hakim olamadıkları dikkatlerden kaçmadı.


Etkinlik yapılan Kürtçe dua ile sona erdi. (Hamza Kaya-Sinan Bilici-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.