​Müslümanlar ‘Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşıyor

​Müslümanlar ‘Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşıyor

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan Müslümanlar, bu gecenin İslam ümmetinin huzuruna ve Covid-19 salgının bitmesine vesile olmasını temenni ettiler.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in 27’nci gecesine denk gelen ve Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olarak da bilinen Kadir Gecesi hakkında İLKHA’ya konuşan Mardin’deki Müslümanlar, bu mübarek geceyi ibadetle geçireceklerini ve tüm İslam âlemi için dua edeceklerini belirttiler.

Ramazan ayının içerisinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni salgın ve tam kapanma kısıtlaması nedeniyle evlerinde ihya edeceklerini belirten halk, bu gecenin İslam ümmetin huzuru ile sağlığına vesile olmasını da temenni ettiler.

“Allah, herkese Kadir Gecesi’ni ihya etmeyi nasip etsin”

Kadir Gecesi’nin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Mehmet Akman, “Kadir Gecesine ulaştığımız için Allah’a sonsuz şükürler olsun. Evde gecemizi ihya edeceğiz. Namaz kılıp dua edeceğiz, Kur’an-ı Kerim okuyacağız inşallah. Kadir Gecesi'nin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini ve bu hastalıktan kurtulmasına vesile olmasını şanı yüce Allah’tan temenni ediyorum. Allah, herkese Kadir Gecesi’ni ihya etmeyi nasip etsin. Rabbim selamet versin ki, gelecek yıl yine hem Ramazan’ı hem de Kadir Gecesini görelim.” dedi.

“Bu gibi gün ve gecelerin kadrini bilelim”

Müslümanların Kadir Gecesi’ni tebrik eden Mehmet Ali Demir, “Kadir Gecesi hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Çok şükür bu sene ki Ramazan ayı orucunu tuttuk ve Kadir Gecesine yetiştik. Rabbim bizlere gelecek yılın Ramazan'ına yetiştirmeyi nasip etsin. Bin aydan daha hayırlı olan bu geceyi iyi değerlendirmeliyiz. Geceyi namazla ve duayla geçireceğiz. Hem kendimize hem de tüm Müslümanlara dua edeceğiz. Tuttuğumuz oruç ve yaptığımız dua inşallah kabul olur. Malum salgın nedeniyle ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Bu gibi gün ve geceler de çok iyi fırsatlardır. Bu gece çokça dua edip Allah’a yalvarmalıyız ki, bu hastalık başımızdan def olsun.” diye konuştu.

“Bu gece af ve mağfiret gecesidir”

Kadir Gecesi’nin tüm İslam âleminin birliğine vesile olması temennisinde bulunan Hacı Ramazan Eyüpoğlu, “Allah-u Teala, bizi affetmesi için Kadir Gecesinde dua edip namaz kılacağız. Bu gece af ve mağfiret gecesidir. Biz de bu gecenin hürmetine ellerimizi semaya açarak Rabbimizden affımızı isteyeceğiz.” dedi.

“Namaz kılıp, Kur’an okuyup, namaz kılacağız”

Her Kadir Gecesi’nde sabaha kadar camide kalarak geceyi ibadetle geçirdiklerini, ancak son iki yıldır bundan mahrum olduklarını ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Mehmet Arasan, Kadir Gecesinin Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni etti. Arasan, “Salgın nedeniyle evlerimizde gecemizi ihya edeceğiz. Namaz kılıp, Kur’an okuyup, namaz kılacağız inşallah. Her şeye rağmen Kadir Gecesine ulaştığımız için çok mutluyuz, çok sevinçliyiz.” diye konuştu.


​Müslümanlar ‘Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşıyor

​Müslümanlar ‘Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşıyor

​Müslümanlar ‘Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşıyor

​Müslümanlar ‘Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşıyor

​Müslümanlar ‘Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler