Mustafa Engin'in oğlu: "Babamın PKK yandaşı olduğu iftirası düzeltilmeli"

Mustafa Engin'in oğlu: "Babamın PKK yandaşı olduğu iftirası düzeltilmeli"

Siirt'in Pervari ilçesinde PKK'ye yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alınan 70 yaşındaki Mustafa Engin'in oğlu Nizamettin Engin, "Babamın PKK'ye yardım ve yataklık yaptığı suçlaması bir iftiradır." dedi.

Sabahın erken saatlerinde TEM ve Özel Harekât ekipleri tarafından babasının evine şafak operasyonu düzenlendiğini ve hiçbir suç unsuruna rastlanmadığı halde sadece birinin attığı iftira üzerine PKK'ye yardım ve yataklık suçlamasıyla babasının gözaltına alındığını kaydeden Nizamettin Engin, üzerlerine atılan kara lekenin temizlenmesini istedi.

"Devlet 90'lı yıllara geri mi dönüyor?"

"Devlet 90'lı yıllara geri mi dönüyor? Nasıl bir plan var, ne yapılmak isteniyor? sonucu ne olacak bilemiyoruz." diyen Engin, yaşadıkları mağduriyeti şu ifadelerle dile getirdi:

Operasyonun sebebini sormamıza rağmen herhangi bir bilgi alamadık. Evimizi baştan aşağı aradılar, herhangi bir suç unsuru da bulamadılar. Babam 70 yaşında bir insan ve hem devlet hem de toplum tarafından yakinen tanınıyor. Babamın gözaltına alındığını duyan Pervari halkı ve yakınlarımız, yakalanma sebebini gülünçle karşıladılar. 'Mustafa Engin gibi birine, terör örgütüne yardım ve yataklık suçlaması nasıl yapılabilir? Aklımız ve hayalimiz almıyor.' yorumları yapıldı.

"Devletin mücadeleyi bıraktığı dönemlerde bizler PKK'ye karşı mücadele verdik"

İlgililere "Babam, PKK veya başka bir örgütle bağlantısı olmayan bir insandır. Nasıl terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alırsınız?" sorusunu yönelten Engin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Bu insan 10 yıldır evinden çıkmıyor. Devletin mücadeleyi bıraktığı dönemlerde bizler PKK'ye karşı mücadele verdik. Böyle bir suçlamayı asla kabul etmiyoruz. Bu yanlış anlaşılmayı devletimiz bir an önce düzeltmelidir, biz devletten bunu bekliyoruz. Bizim gayemiz, amacımız, PKK'ye bakışımız ve onlarla olan mücadelemiz şimdi değil her zaman devam etmektedir. Babam; sözü halkta ve toplumda karşılık bulan ve toplumun çok iyi tanıdığı bir insandır. Hiçbir zaman zerre kadar PKK terör örgütüne meylimiz olmamıştır.

"Bu olayı gülünç buluyoruz"

Babasının PKK'ye karşı olduğunu ve her yerde bu karşı duruşunu sergilemekten hiç çekinmediğini dile getiren Engin, yaşadıkları olayı "gülünç" olarak nitelendirdi.

Engin, "Her şikâyet edilen insan gözaltına alınırsa o zaman aralarında husumet bulunan birçok insan birbirini şikâyet eder ve devlet ile halk karşı karşıya gelir. Demek, birinin şikâyeti üzerine bir insanı hapse atmak bu kadar kolay. Devlet, bu kadar basit ayak oyunlarına kanabiliyorsa, 4 veya bir saatliğine bile olsa bir insanın özgürlüğünü elinden alamasınız. Biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

"PKK terör örgütünün yandaşı olarak görülmeyi asla kabul etmiyoruz"

"PKK'ye karşı olan mücadelemiz yıllardır devam etmektedir ama bugün görüyoruz ki bazı mihraklar bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor." diyen Engin, kendilerine atılan PKK iftirasını asla kabul etmediklerini kaydetti.

Engin, "Durumun farkındayız. Geçmişte birinin kızgınlığı nedeni ile babama iftira atılmış olabilir. Bizim onlara (PKK'ye) karşı olan öfkemizi, duruşumuzu Pervari halkı çok iyi biliyor. Bizim zorumuza giden PKK terör örgütüne yardım ve yataklık ettiğimizin söylenmesidir. Böylesi alçak bir iftirayı asla kabul edemeyiz. Buradan devlet yetkilerine sesleniyorum: Derhal bu lekeyi üzerimizden kaldırın! Bizler PKK terör örgütünün yandaşı olarak görülmeyi asla kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.