Mut'ta Muhammedi sevda

Mut'ta Muhammedi sevda

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mut'ta düzenlenen Kutlu Doğum programı büyük coşku ile gerçekleşti. Sunuculuğunu Ömer Belen'in yaptığı etkinlik Kur'anı Kerim tilaveti ile başladı. Belen, başta Mut Belediyesi olmak üzere programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Programda ilahi sanatçısı Selami Güneş ile Mersin İhya İlahi Grubu tarafından seslendirilen bir birinden güzel ilahiler ile vatandaşlar coşku dolu anlar yaşadılar. Programda Muhammed Nur tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yazar Yusuf Tutak, "Biz sadece Resulullah'ı anmakla yetinmemeliyiz onu anlamalıyız. Şairler onu anlatıyor,yazarlar onu yazıyorlar bitiremiyorlar.Şimdi yapacağımız yirmi beş dakikayla biz de onu anlatamayız. Gelin nübüvvetin on birinci yılına gidelim. Resulullah ev ev çadır çadır gezip islamı anlatıyordu.Beyhara İbni Firas kamçısıyla devesinin boynuna vuruyor ellibir yaşında ki Resulullah devesinden düşüyor.Onu yardıma gelen üç genci sakinleştiren Resullullah onlara dua ediyor üçü de Müslüman oluyor sonra şehid olarak rablerinin huzuruna gidiyorlar."dedi.

 

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Nizamettin Yaçin Hoca, yüce Allah'ın Peygamberleri insanlara öğretmenler olarak gönderdiğini söyledi. Yaçin, "İnsanlara gönderilen 124 bin peygamberlerin hepsi insanları Allah'a kulluğa davet etmişlerdir. Kimileri peygamberleri dinleyip hidayet yolunu buldular,kimileri sırt çevirip nefislerinin kölesi olup delaleti seçtiler." dedi.

 

Kur'anı Kerim'den Arapça olarak okuduğu ayetlerin mealini ifade eden Yaçin,"Hiçbir ırkın başka ırktan üstünlüğü yoktur üstünlük ancak takvayladır.Yer yüzünü gezin yalancıların halini görün. Allah onların başına neler getirdi.Peygamberlerine karşı olanlar helak olmuşlardır.İslamsız bir hayat Kuransız bir hayat zindandır.Medineliler telaul bedru ilahisini söyleyerek Resulullah'ı karşıladılar.Onların evleri müsaitti. Resulullah şimdi bize gelseydi hangimizin evi müsait ki. Allah'ın izniyle Peygamber'in bereketiyle Peygamber Sevdalıların çabasıyla inşallah bütün Müslümanlar birleşeceklerdir."diyerek sözlerini bitirdi.

 

Program yapılan dua ile sona erdi.(İlyas Yavuz/M.Ata Doğu-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler