Nabi Avcı: "Medeniyeti tanıyabilmemiz için şehirleri okumaya ihtiyacımız var"

Nabi Avcı: "Medeniyeti tanıyabilmemiz için şehirleri okumaya ihtiyacımız var"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 5'inci tematik kış kampı kapsamında "Tarih ve Medeniyet" temalı program düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 5'inci tematik kış kampları kapsamında farklı şehirlerden gençlerin katılımıyla "Tarih ve Medeniyet" temalı program düzenlendi.

Merkez Yenişehir ilçesi Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşen program, Gençlik ve Spor il müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı. Ardından Diyarbakır İl Müdürü Mehmet Demir açılış konuşması yaptı.

Düzce, Bursa, Aydın, Tokat, Mersin ve Hakkâri'den katılan gençlerin ağırlandığı programda eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr, Nabi Avcı gençlerle söyleşide bulundu.

Katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında gezilecek şehirlerin tarih ve medeniyetinin araştırılması ve de öğrenilmesine ilişkin gençlere tavsiyelerde bulunan Avcı, herhangi bir şehrin tarihi ve medeniyeti nasıl okunmalıdır? sorusunun cevaplarını açıkladı.

Gerek batı ve gerekse kendi dilimizde şehirle medeniyet arasında kök bilgisi olarak bir bağlılık olduğunu söyleyen Avcı, "Bizim dilimizdeki medeniyet, medine kökünden geliyor. Yani medeniyet şehirlerden doğuyor. Köyde ise medeniyet olmaz, kültür olur. Onun için medeniyeti tanıyabilmemiz için şehirleri okumaya ihtiyacımız var." dedi.

Eski araştırmacı kuşaklara nispeten şu anki neslin daha geniş imkanlara sahip olduğunu belirten Avcı, "Yeni nesil olarak Diyarbakır'ı gezdiğinizde çekeceğiniz fotoları sosyal medya hesaplarınızda paylaşacaksınız. Ama onların altında yatan kültürel birikimi de ayrıca araştırıp paylaşmanız gerekir. Yani sadece Ulu Cami'yi veya sahabe kabrini çekerek Diyarbakır'ı tanıtmış olamazsınız. Orada yatan kim? O cami ne zaman yapılmış? Sözü edilen 33 medeniyet nedir? Bunlar sizi olağan üstü zenginleştirecek imkanlardır." ifadelerini kullandı.

Program Avcı ile üniversite öğrencileri arasında yapılan soru-cevap şeklindeki söyleşiler ile devam etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.