New York Valisi Cuomo, orduyu çağırmakla suçladığı Trump'a tepki gösterdi

New York Valisi Cuomo, orduyu çağırmakla suçladığı Trump'a tepki gösterdi

New York Eyalet Valisi Andrew M. Cuomo, George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesini protesto etmek için Beyaz Saray'ın etrafında toplanan göstericilere karşı orduyu çağırdığını söyleyerek ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi.

New York Valisi Cuomo, twitter hesabında yayınladığı mesajında, "Başkan, Amerikan vatandaşlarını, Amerikan vatandaşlarına karşı çağırıyor." diye yazdı.

Durumu "utanç" olarak özetleyen Cuomo, ABD Başkanı Trump'ın yaptıklarının sadece bir şovdan ibaret olduğunu belirtti.

Pazartesi günü, ABD Ulusal Muhafız Kuvvetleri'nin Trump'ın konuşmasından hemen önce Beyaz Saray'ın etrafında konuşlanırken, çevik kuvvet polisi olay yerinde toplanan protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Protestocuların, alınan önlemleri ret etmesi durumunda, ABD ordusunu konuşlandırmakla tehdit eden Trump, eyalet valilerine "sokakları kontrol altına almak" için Ulusal Muhafızları yerleştirmeleri tavsiyesinde bulunmuştu.

ABD Başkanı Trump, Washington DC'yi korumak ve isyanları durdurmak için binlerce ağır silahlı asker, askeri personel ve kolluk kuvvetleri göndermek için adımlar atacağını söylemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler