Nijerya'da kaçak petrol rafinerisinde patlama: 25 ölü

Nijerya'da kaçak petrol rafinerisinde patlama: 25 ölü

​Nijerya'nın Rivers eyaletinde yasadışı bir petrol rafinerisinde meydana gelen patlamada, aralarında çocukların da olduğu 25 kişi hayatını kaybetti.

Yerel yetkililer medyaya yaptığı açıklamada, patlamanın geçtiğimiz Cuma günü erken saatlerde Rivers eyaletindeki yasadışı bir petrol rafinerisinde meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın ardından büyük bir yangının da çıktığının aktaran yetkililer, bunun sonucunda şu ana kadar aralarında çocukların da olduğu 25 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Yaralıların sayısı hakkında bir bilgi verilmezken patlamanın nedeni ve Cuma gününden bu yana neden açıklanmadığı da henüz bilinmiyor.

Nijerya'nın petrol zengini Delta bölgesinde, yasadışı petrol rafineleri yangın şekilde bulunuyor. Bölge yerlileri, para kazanmak için boru hatlarına zarar vererek ham petrolü kendi imkanlarıyla işlemeye çalışıyor. Yakıt elde etmek için ham petrolün kaynatılması tehlikeli olaylara neden olabiliyor.

Nijerya, Afrika'nın en büyük petrol ihracatçısı. Yetkililer, boru hatlarına zarar verilmesi sonucu günde ortalama 200 bin varil ham petrolün (ülke üretiminin yüzde 10'u) kaybolduğunu tahmin ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler