'Normandiya Dörtlüsü' Paris'te toplanıyor

'Normandiya Dörtlüsü' Paris'te toplanıyor

'Normandiya Dörtlüsü' olarak adlandırılan Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna liderleri, bugün Paris'te bir araya geliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna sorununa çözüm bulmak amacıyla üç yıllık bir aradan sonra bir araya gelecek.

Zirvede, en önemli gündem maddesi olarak, tarafların bugüne kadar yapılanları değerlendirmesi ve Minsk Anlaşması'nın uygulanması yönündeki olumlu adımları kayıtlara geçirmesi bekleniyor.

Ukrayna'nın yeni Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, baş başa yapacakları görüşmede Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan Donbas ve Kırım meselelerini doğrudan ele alacak.

Gerek Kiev gerek Moskova'dan yapılan açıklamalara göre, zirveden çıkacak sonuç konusunda her iki tarafın da beklentisi yüksek değil.

2014 yılında Normandiya çıkartmasının yıl dönümünde dört lider ilk kez bir araya geldiği için dörtlü zirve bu şekilde anılıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.