Öğrenci evleri açıklamasına, Öğrenciler sevindi

Öğrenci evleri açıklamasına, Öğrenciler sevindi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci yurtlarında, kız ve erkek öğrencilerin bir arada kalmalarıyla ilgili yaptığı açıklamaya bir destek de, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)'den geldi.

HATAY- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kızlı, erkekli yurt ve öğrenci evleri hakkında yapılan açıklamaya, Türkiye'nin her tarafından destek gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili konuştuğumuz MKÜ öğrencileri, atılan bu adımı olumlu bulduklarını dile getirdiler.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünü okuyan Abdullah Türkmen, açıklama ile ilgili görüşlerini dile getirirken , "Başbakanın bu konuda haklı olduğunu düşünüyorum. Onun arkasındayız. Bu olanlar bizim kültürümüze ters düşüyor. Belki başka kültürdeki insanların, kız kardeşlerinin ve ablalarının ne olduğu belirsiz insanlarla aynı evde kalmaları onlara normal gelebilir. Ama bizim kültürümüze ters düşüyor. Başbakanımızı haklı buluyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencisi, Murat Demirdağ da, konu hakkında, "Başbakan'ın açıklamalarına katılıyoruz. Erkek ve kız öğrencilerinin aynı evde kalmaları ne dinimize nede kültürümüze uyar. Bu sistemin kalkmasını ve tüm Müslümanların da bunu desteklemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Aynı bölümde okuyan M.Sıddık Çelik ise Başbakan'ın bu açıklamalarına bir öğrenci olarak katıldığını belirterek, öğrenci evlerinin bir an önce bu gibi uygulamalardan arındırılması gerektiğini söyledi.

Öğrenci evlerinde kaldıkları için bu gibi konuları çok iyi bildiklerine dikkat çeken, Fatih Mahmutoğlu adlı öğrenci ise, "Bir Müslüman olarak bunları konuşmak bile bizleri üzüyor. Ama maalesef bizleri bu duruma getirdiler. Başbakan'ın bu açıklamasını geç de olsa duymamız bizleri sevindirdi." sözlerine yer verdi.. (Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler