Öğrencilerine kızgın soba maşası ile işkence ettiği iddia edilen öğretmen açığa alındı

Öğrencilerine kızgın soba maşası ile işkence ettiği iddia edilen öğretmen açığa alındı

Siirt'te Şirvan ilçesinde 3 ilkokul öğrencisine kızgın soba maşası ile çocukların vücutlarına temas ettirmek sureti ile içkence uyguladığı iddia edilen öğretmen açığa alındı.

Olay, Siirt'in Şirvan ilçesi Demirkapı köyünde meydana geldi.

İddialara göre, ilkokulda görevli sınıf öğretmeni A.K'nin, öğrencilerden 7 yaşındaki B.Ç. ile 9 yaşındaki Ç.G. ve M.Ç'nin vücuduna sobanın üzerinde ısınan kızgın soba maşası ile temas ettirmek suretiyle işkence uyguladığını tespit eden okul idaresi, durumu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne iletti.

Bunun üzerine harekete geçen Şirvan Kaymakamlığı, öğretmen A.K'yi açığa alırken, jandarma ekipleri de öğretmen hakkında geniş çaplı inceleme başlattı.

Şirvan Kaymakamlığı'nca öğretmen açığa alındı

Valilikten yapılan açıklamada, "Bugün basın yayın organlarında yer alan, Şirvan ilçemize bağlı Demirkapı Köyü İlkokulu'nda Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilen sözleşmeli sınıf öğretmeni (A.K.)'nin okulda öğrenim gören (Ç.G.), (M.Ç.) ve (B.Ç.) adında (3) öğrenciye sıcak demir çubuk ile fiziksel şiddette bulunmasıyla ilgili müessif olay, adli ve idari mercilere ivedilikle olayın bildirildiği aynı gün Şirvan Kaymakamlığı'nca öğretmen açığa alınmış ve idari soruşturma için müfettiş talep edilmiştir." denildi.

Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı

Olay ile ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma ile birlikte Şirvan Kaymakamlığı'nca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü'nden söz konusu çocuklar için psikolojik destek talep edildiği belirtilen açıklamada, görevlendirilen uzmanlar tarafından gerekli takibin başlatıldığı ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.