Pakistan'da sel: 12 ölü

Pakistan'da sel: 12 ölü

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde etkili olan muson yağmurları, en az 12 kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yerlerinden edilmesine yol açtı.

Belucistan eyaleti yetkilileri, şiddetli sağanak nedeniyle 865'ten fazla evin yıkıldığını, dört yolun ve iki üst geçidin kısmen hasar gördüğünü belirtti.

Yetkililer, yağış ve sel nedeniyle eyaletin çeşitli bölgelerinde sosyal ve ekonomik faaliyetlerin kötü etkilendiğini de sözlerine ekledi.

Eyaletin başkenti Quetta dahil Belucistan'daki üç şehir, sel sularının gaz boru hatlarına zarar vermesi nedeniyle gaz tedarikinde sorun yaşıyor.

Pakistan'ın Sindh eyaletini Gwadar bölgesine bağlayan bir otoyol, yetkililer tarafından trafiğe kapatıldı.

Ayrıca yerel basında çıkan haberlere göre, Belucistan ile Pencap eyaletini birbirine bağlayan bir yol da heyelanlar nedeniyle kapandı.

Eyalette etkili olan şiddetli muson yağmurları nedeniyle en az 12 kişinin öldüğü, binlerce kişinin yerlerinden edildiği kaydedildi.

Pazar gününden bu yana ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli muson yağmurunun tetiklediği ani sel ve yağışlardan kaynaklı farklı olaylarda en az 64 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.