Pakistan'da Kargaşa: Sokağa Çıkma Yasağı Getirtildi

Pakistan'da Kargaşa: Sokağa Çıkma Yasağı Getirtildi

Pakistan'ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen patlamalarda onlarca kişi hayatını kaybederken sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Presstv'nin bildirdiğine göre Pakistan'ın Dir bölgesi ile Hangu kentinde İslam Alimleri Cemiyeti Partisi'nin mitinginde meydana gelen patlamalarda şimdiye kadar 19 kişi hayatını kaybederken bir çoğu da yaralandı.

Pakistan'da 11 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesinde kan akmaya devam ediyor. İslam Alimleri Cemiyeti Partisi'nin (JUI-F) Hangu kentindeki mitinginde meydana gelen patlamada 12 kişi hayatını kaybederken Dir bölgesindeki patlamada ise 7 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Polis yetkilileri, Afganistan sınırı yakınlarındaki Hangu'da, JUI-F'nin milletvekili adayı Seyid Canan'ın hedef alındığını açıkladı. Bombalı saldırıda Canan'ın da aralarında olduğu 12 kişinin öldüğünü kaydeden yetkililer, çok sayıda yaralı bulunduğunu bildirdi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Dün de aynı partinin Afganistan sınırındaki Orakzai'deki mitingi sırasında meydana gelen patlamada 24 kişi ölmüş, 70'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Pakistan'da 11 Mayıs'taki seçimin yaklaşmasıyla milletvekili adayları, miting alanları ve seçim bürolarına yapılan saldırılarda şimdiye kadar 5'i milletvekili adayı, 120'den fazla kişi hayatını kaybetti. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.