Siirt'te Pandemi denetim ekipleri toplantısı, Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapıldı

Siirt'te Pandemi denetim ekipleri toplantısı, Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapıldı

Siirt'te Coronavirus ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ve alınan tedbirlerin sürekliliğinin değerlendirilmesi amacıyla, pandemi denetim ekipleri toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcıları Zihni Yıldızhan, Selim Erkovan, Resul Özdemir, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Siirt Belediyesi Başkan Yardımcısı Kadir Yıldız, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı.

Kontrollü sosyal hayat sürecinde Siirt’in mevcut durumu, yapılan denetimler ve alınması gereken ilave tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Uzman Yasin Onay tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Denetimlerle ilgili herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için kurum müdürlerine talimat veren Vali Osman Hacıbektaşoğlu, “Denetim planları kapsamında denetim sayıları artırılacak, kentin tüm yaşam alanları usulüne uygun sıkı bir şekilde denetlenecektir.” dedi.

Salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kuralları doğrultusunda, tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, “Covid-19 salgın tanısı konulan, evlerde izolasyon ve karantina süreçleri ‘Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu’nca denetlenecektir. İzolasyon ve karantina süreçlerini ihmal eden kişiler hakkında da gerekli yasal işlemler katı bir şekilde uygulanacaktır.’ dedi.

Alınan tedbirlerin ve denetimlerin sıkı bir şekilde uygulanacağını kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, alınan tedbirlere ve kurallara riayet edildiğinde, inşallah hep birlikte bu salgın sürecini başarıyla atlatacağız.” diye konuştu.

Pandemi denetim ekiplerinin mevcut durumunun da değerlendirildiği toplantıda, ekip sayısının arttırılarak cadde ve sokaklar ile işyerlerinde denetimlerin yoğunlaştırılması kararlaştırıldı.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

İLKHA


Pandemi denetim ekipleri toplantısı, Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapıldı

Pandemi denetim ekipleri toplantısı, Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapıldı

Pandemi denetim ekipleri toplantısı, Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler