Gaziantep'te para cezası yiyen şahıs maskesini takmadı

Gaziantep'te para cezası yiyen şahıs maskesini takmadı

​Maske takmanın zorunlu olduğu illerden olan Gaziantep'te yapılan tüm uyarılara rağmen maskesini takmayan vatandaşa 900 TL para cezası verildi.

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği talimat doğrultusunda, maske takma zorunluluğuna uymayanlara 900 TL idari para cezası uygulanıyor. Gaziantep’te de karar gereğince maske takmayan vatandaşlara İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından para cezası yazıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Coronavirus vaka sayılarındaki artışa dikkat çektiği illerden biri olan Gaziantep'te vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadığı ve maske kullanımına özen göstermediği görüldü.

Yaklaşık 2 buçuk milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden olan kentte vatandaşların büyük çoğunluğu maske kuralına uyarken bazı vatandaşların maske takmaması veya maskelerini çenelerine takmaları ise dikkat çekti.

Birçok pasaj ve mağazanın yer aldığı Gaziler Caddesi’nde alışveriş yapan vatandaşların sosyal mesafe kuralına yeterince uymadığı görülürken özellikle bazı gençlerin ve çocukların maskesiz dolaştığı ya da maskelerini çenelerine indirdiği gözlemlendi.

Hava sıcaklığının 40 derece olduğu ve sıcak havanın bunalttığı kentte hafta sonu dolayısıyla çarşı ile pazara akın eden vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

Birçok pasaj ve mağazanın yer aldığı Gaziler, Karagöz ve Suburcu Caddesi başta olmak üzere kentteki diğer pasajlarda alışveriş yapan vatandaşların salgın ve sıcak havaya rağmen çarşıda gezmesi kurala uyan, salgın nedeniyle evden çıkmayan vatandaşları endişelendirdi.

Kentin birçok noktasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri vatandaşları sosyal mesafe ve maske kuralına uymaları konusunda uyardı. Maske takma zorunluluğuna uymayan vatandaşlara ise polis ekipleri tarafından 900 TL ceza işlemi uygulandı.

Maske takmadığı için polis ekipleri tarafından uyarılan ve uyarıya rağmen maskesini takmayan bir vatandaşa 900 TL idari para cezası verildi.

Ceza kesildiği esnada, polis ekiplerine maskesinin olduğunu ve takacağını belirten vatandaş cebinden çıkardığı maskesini göstererek kendisine ceza yazılmamasını istedi. Polisin cebinden çıkardığı maskeyi takmasını istediği vatandaş, uyarı ve cezaya rağmen maskesini takmayarak elinde tuttu.

Ceza kesildikten sonra yoluna devam eden vatandaş para cezasına rağmen elinde tuttuğu maskesini takmayarak yoluna devam etmesi ise dikkat çekti.

İLKHA


​Para cezası yediği halde maskesini takmadı

​Para cezası yediği halde maskesini takmadı

​Para cezası yediği halde maskesini takmadı

​Para cezası yediği halde maskesini takmadı

​Para cezası yediği halde maskesini takmadı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.