PDK Başkanı Barzani: "Kürt halkı Suriye'de belirsizliğe terk edilemez"

PDK Başkanı Barzani: "Kürt halkı Suriye'de belirsizliğe terk edilemez"

​Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Genel Başkanı Barzani, işgalci ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey başkanlığındaki heyetle görüştü.

Bugün işgalci ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'le görüşen Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Genel Başkanı Barzani, Kürt halkının Suriye'de hiçbir şekilde belirsiz bir gelecekle karşı karşıya bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Yeni kurulacak hükümetle ilgili atılacak adımların ele alındığı görüşmede, Irak'taki son gelişmeler, Suriye'de yaşananlar ve DEAŞ'in yeniden güçlenmesi ihtimali gibi konular da değerlendirildiği ifade edildi.

Öte yandan, Suriye'deki Kürt tarafların rolleri üzerinde durulduğu görüşmede, PDK Genel Başkanı Barzani, koşullar ne olursa olsun Kürt halkının Suriye'de sorunlara ve belirsiz bir geleceğe mahkûm olmasının önüne geçilmesini, Suriye'nin kuzeydoğusunda hiçbir şekilde demografik değişikliğe müsaade edilemeyeceğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi ve işgalci ABD arasındaki ikili ilişkiler ile farklı alanlardaki hususların da müzakere edildiği öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.