Peşmerge yetkilisi, PKK'nin Irak Kürdistan Bölgesi'nden çıkması çağrısında bulundu

Peşmerge yetkilisi, PKK'nin Irak Kürdistan Bölgesi'nden çıkması çağrısında bulundu

​Süleymaniye Emekli Peşmerge İşleri Sorumlusu Şeyh Aziz Ali yaptığı açıklamada, PKK'nin bölgede olmaması halinde köylerin bombalanmayacağını belirtti.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi bugün yayınladığı bir bildiri ile PKK’nin bölgede huzur ve istikrarı bozmaya yönelik bazı planlar içerisinde olduğunu açıkladı.

“Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bazı sınır bölgelerinde resmi gümrük noktaları kurduğunu dile getiren Süleymaniye Emekli Peşmerge İşleri Sorumlusu Şeyh Aziz Ali, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ama bazı güçler, aynı sınır bölgelerine resmi olmayan gümrük noktaları kuruyorlar. Bu, çok yanlış bir yaklaşım. PKK’nin gizli askeri karargahları Kürdistan’ın birçok yerinde mevcut. (PKK), bu bölgede misafir konumunda ve misafirlik kurallarına uygun hareket etmek zorunda. Burada yaşayan vatandaşlara saygı göstermek zorunda ve istikrarı bozacak davranışlardan uzak durmalı. Doğu Kürdistanlı partiler de bu bölgede var. Onlar, Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına karşı saygılı davranıyorlar. Bu nedenle PKK, yürüttüğü çalışmalarla bölgedeki halkı zorlayacak yaklaşımlardan uzak durmalı.”

Şeyh Aziz Ali açıklamasının sonunda, PKK’nin bölgede çatışmalara zemin hazırlamaması halinde diğer devletlerin Kürdistan Bölgesi’ndeki köyleri bombalamasına zemin kalmayacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler