Peygamber Sevdalıları Vakfından Siyer Yarışması'na girecek adaylara önemli duyuru

Peygamber Sevdalıları Vakfından Siyer Yarışması'na girecek adaylara önemli duyuru

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Başkanlığı, bu pazar günü düzenlenecek Siyer Yarışması'na girecek adaylara önemli hatırlatmalarda bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 78’i il merkezi, 254’ü ilçeler olmak üzere toplamda 332 merkezde Siyer Yarışması'nın 8’incisinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Siyer Yarışması'na katılacak adayların 2 Şubat Pazar günü en geç saat 10.30’da yarışmaya girecek merkezde, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile hazır olmaları gerektiği belirtilen açıklamada, yarışma için giriş belgesinin gerekli olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, “Dünyevi maksatlar peşinde koşarak istek ve arzularımızın esiri olduğumuz, İslami sorumluluklarımızı ihmale uğrattığımız ve insanların ışığa koşan kelebekler misali ateşe koştuğu bir zamanda, insanlığın dünya ve ahiret selameti için çırpınan şefkat ve merhamet peygamberini yad etmeye, anlamaya ve yaşamaya ne kadar da muhtacız. Temeli sarsılan ailelerin, kopmaya yüz tutmuş akrabalıkların, sevginin ve birliğin yerini kin ve nefrete bıraktığı, İslam aleminin, zihni bulanmış, gönlü kararmışların, dertlere derman Peygambere ne kadar da ihtiyacı var.” denildi.

“Problemlerimizin en güzel çözümü onun örnek hayatındadır”

Tüm sıkıntıların çözümünün Peygamberin örnek hayatında olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bizler bütün benliğimizle iman ve ilan ediyoruz ki, sıkıntılarınızın, problemlerinizin en güzel çözümü, çaresi, kurtuluşunuzun şifalı reçetesi; ilâhî hükümleri icraya, ülkeyi imara, dünya düzenini kurmaya, sağlamaya memur Allah'ın tek yetkili Resulünde, onun fedakârlıklarla, sabırla, mücadelelerle dolu örnek hayatındadır. İşte bu yüzdendir ki Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak birçok etkinliğin yanı sıra, 2012 yılından bu yana her yıl Türkiye geneli ödüllü siyer yarışması düzenlemekteyiz. Bu yılda 78’i il merkezi, 254’ü ilçeler olmak üzere toplamda 332 merkezde 8’incisini gerçekleştireceğimiz ‘O’nu Oku O’nu Yaşa’ ödüllü siyer yarışmasına, yaşlısıyla genciyle, kadını, erkeği ve çocuğuyla hazırlanan yüzbinlerin heyecanına bir kez daha tanıklık edeceğiz inşallah.”

“Siyer Yarışmamız Elazığ il merkezinde iptal edilmiştir”

Deprem nedeniyle Siyer Yarışmasının Elazığ il merkezinde iptal edildiği aktarılan açıklamada, “Yarışmamıza katılan kişilere yarışma yerleri sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına mesaj ile gönderildi. Mesaj ulaşamayanlar ile yarışma günü farklı bir yerde bulanan katılımcılar yarışma yerini sitemizdeki bize ulaşın (http://www.siyersinavi.com/temsilciler.html) bölümünde bulunan il temsilcilerini arayarak öğrenebilirler. Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedilen depremde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, tüm halkımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan istişare sonucunda okullarda var olan hasar nedeniyle Siyer Yarışmamız Elazığ il merkezinde iptal edilmiştir.” vurgusu yapıldı.

Siyer Yarışmasına katılacak adayların 2 Şubat Pazar günü en geç saat 10.30’da yarışmaya girecek merkezde, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile hazır olmaları gerektiği belirtilen açıklamada, yarışma için giriş belgesinin gerekli olmadığı kaydedildi.

“Gayemiz O’ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır”

Yarışmadaki tek amacın Peygamberi yeni nesle sevdirmek, rol model olarak alınmasının sağlanması olduğunun altı çizilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Gayemiz; ‘Andolsun ki Allah'ın Resulünde, sizin için uyulacak en güzel bir örnek var’ ayeti gereği O’ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır. ‘Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat etmektedirler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve içtenlikle selam verin.’ ayeti gereği yarışma kitabımız okundukça Peygamberin salat ve selamlarla anılmasıdır. Taptaze dimağlara Peygamber sevgisini aşılamak ve en büyük önder olduğunu ve model alınması gereken en seçkin zat olduğunu işlemektir. Onu tanıyanların daha iyi tanımasını, O’na bağlı olanların muhabbet ve bağlılığının daha da artmasına vesile olmaktır. Bu yarışmanın hayırlara vesile olmasını ve böylesi bir organizasyona, bir şekilde ben de varım diyerek katkı sunan herkesten yüce Rabbimizin razı olmasını diliyoruz.”

İLKHA


Peygamber Sevdalıları Vakfından Siyer Yarışması'na girecek adaylara önemli duyuru

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler