"PKK bölge halkını kaosa sürüklemek istiyor"

"PKK bölge halkını kaosa sürüklemek istiyor"

HÜDA-PAR Silopi ilçe binasına yönelik PKK'nin güdümündeki YDG-H tarafından gerçekleştirilen bombalı ve Molotoflu saldırıyı lanetleyen Kilis HÜDA PAR İl Başkanlığı, saldırılarla bölge halkının kaosa sürüklenmek istendiğini vurguladı.

KİLİS - Yaptığı basın açıklamasıyla partilerinin Silopi ilçe binasına düzenlenen saldırıyı kınayan HÜDA PAR Kilis İl Başkanlığı, PKK'nin yaptığı saldırılarla bölge halkını tekrar kaosa sürüklemek istediğini belirtti.

 

HÜDA PAR Kilis ilçe teşkilatlarının da katıldığı basın açıklamasını İl Başkanı Ahmet Kurt okudu. Halkın büyük teveccühünü kazanan partilerinin PKK ve yandaşlarının saldırılarına maruz kaldığını ifade eden Kurt, saldırıların son halkasının bir hafta önce Şırnak Silopi ilçe binasına düzenlenen bombalı ve molotoflu saldırı olduğunu söyledi.

 

PKK yandaşları ve karanlık mihrakların sermayesinin şiddet olduğunu belirten Kurt, saldırılarla bölgenin kaosa çekilmek istendiğini ifade etti. Kurt, "Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki; bölgede kendisinden başka düşünceye tahammülü olmayan ve şiddetten beslenen bu karanlık çevreler, Silopi ilçe binasına gerçekleştirdikleri bu son menfur saldırı ile bir kez daha bölge halkını kaosa sürükleme düşüncelerini tescillemişlerdir." dedi.

 

Yıllardır şiddet ve kandan beslenen PKK yandaşları ve arkasındaki karanlık çevreler tarafından daha önce Ceylanpınar ve Silvan ilçe teşkilatlarına yapılan saldırıların faillerinin bulunmamasının manidar olduğunu söyleyen Kurt, Devlet içindeki karanlık odakların bölgede kaos oluşturmak için PKK ile ortak hareket ettiğini ifade etti.

 

Kışkırtmalara rağmen halkı sağduyulu davranmaya çağırdıklarını belirten Kurt, "Son olarak bölge halkına nereden beslendikleri meçhul olan bu huzur bozucu karanlık odakların oyunlarına gelmemelerini ve uyanık olup sağduyuyu elden bırakmamalarını istiyoruz." dedi. (Şefik Mert - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler