PKK/YPG ile Esed rejimi arasında iş birliği

PKK/YPG ile Esed rejimi arasında iş birliği

PKK/YPG'nin Esed rejimi ile iş birliğine vardıkları, anlaşma sonrası Esed'e bağlı birliklerin, Haseke ve Qamişlo'ya ulaştığı belirtildi.

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı askeri operasyon devam ederken, PKK-YPG'liler, Esed rejimi ile anlaştıklarını açıkladı. Anlaşma sonrası Esed'e bağlı birlikler, Haseke ve Qamişlo'ya (Kamışlı) ulaştı.

TSK’nın Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde başlattığı operasyon devam ederken,  PKK/YPG yetkililerden dikkat çeken açıklama geldi.

YPG'nin sözde Kobani sorumlusu İsmet Hesen, "Rusya ve Suriye rejimiyle anlaştık." dedi.

SDG'nin sözcülüğünü yaptıktan sonra bölgeden kaçarak Türkiye'ye sığınan Talal Silo da "PKK ile Esed rejimi arasındaki kesinlikle koordinasyon var. SDG, PKK ve Esed rejimi beraber hareket ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Esed ile PYD/YPG arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde rejim güçleri Mardin’in Nusaybin’in karşısında bulunan Kamışlı'ya doğru hareket etti.

Esed'e bağlı birliklerin Haseke ve Kamışlı'ya ulaşmasından sonra kutlama yapıldığı belirtildi. Kutlama esnasında yaklaşık 40 dakika boyunca karşıdan atılan izli mermiler Nusaybin'den görüldü. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.