Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: "Hazreti Muhammed'in dokunduğu hiçbir gönül kaybetmedi"

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: "Hazreti Muhammed'in dokunduğu hiçbir gönül kaybetmedi"

Midyat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 2020 kültürel etkinlikler kapsamında, "Üç Aylar ve Kardeşlik Programı" çerçevesinde "Onu Sevmek" adlı konferans düzenlendi.

Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen konferansta konuşan Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, devletini kuran tek Peygamberin Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) olduğunu söyledi.  

Konferansa, Midyat ilçe Kaymakamı Tekin Dundar, Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, AK Parti 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Belediye başkan yardımcıları Servet Yücel Oğuz, Şehmus İleri, Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, MHP il Başkanı Veysi Oğuz, Ak Parti Midyat ilçe Başkanı Atilla Yarış, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi sanatçısı Recep Arslan'ın, Efendimiz ile ilgili seslendirdiği ezgi ve ilahilerle program devam etti. Programda Hatipoğlu özellikle kadınların ve gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Salona sığmayan katılımcılar projeksiyon aracılığıyla programı salon dışından takip etti. 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, programda yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin devamlı yapılacağını belirterek katılımcılara ve konuklara teşekkür etti.

Ardından bir konuşma yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hazreti Muhammed'in (Sallalahü aleyhi vesellem) örnek hayatından kesitler aktardı.

"Devletini kuran tek peygamber Hz. Muhammed'dir"

Efendimizin insanlara karşı muamelesini aktaran Hatipoğlu, "Muhammed (Sallallahü Aleyhi Vesellem) bir deniz bir okyanus gibidir. Onu anlatmak kâğıtlara sığmaz. Onu anlatmak okyanusta bir damla gibidir. Yeryüzünün gördüğü ve görebileceği en büyük insan ve lider Hazreti Muhammed (Sallallahü Aleyhi Vesellem). Artık Batı âlemi de onu keşfetmeye başladılar. Onu okuyan Onu keşfetti ve anladı. Ama biz geç kaldık. İman ettik ama sadece Onu bir kahraman olarak sayfalara gizlenmiş bir Peygamber gibi gördük. Onun insani yönünü ve tabuları yıkışını görmedik. Ama devletini kuran tek peygamber Hz. Muhammed'dir (Sallalahü aleyhi vesellem). 23 sene boyunca çatır çatır, göğsüyle, vücuduyla bütün azalarıyla şirke, putperestliğe, insanları-insanlara kul eden anlayışa karşı mücadele ederdi. Çok yumuşaktı, çok halimdi, çok sevecendi, fiziksel olarak çok güzeldi, çok nurani idi, onu görenler bir an etkisinden dolayı titriyorlardı. Ama gülümsüyordu, dokunuyordu gönüllere. Dokunduğu hiçbir gönül kaybetmedi." dedi.

Konuşmasına Hazreti Muhammed'in (Sallalahü aleyhi vesellem) Mekke fethinde Ona ve ashabına eziyet edenlere karşı takındığı affedici tavrını anlatarak devam eden Hatipoğlu katılımcılardan beş vakit namazı hakkıyla eda etme sözünü alarak yaptığı dua ile son verdi.

Programın ardından Belediye Başkanı Veysi Şahin, Prof. Dr. Hatipoğlu'na teşekkür ederek, çini işlemeli plaket hediye etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler