Irak, işgalci siyonist rejimle normalleşmeyi reddettiklerini açıkladı

Irak, işgalci siyonist rejimle normalleşmeyi reddettiklerini açıkladı

​Irak Cumhurbaşkanlığı, Filistin davasını desteklediklerini belirterek "israil ile normalleşme meselesini kesin bir dille reddettiğimizi yeniliyoruz." açıklamasında bulundu.

Irak Cumhurbaşkanlığı, Erbil'de bazı aşiret liderlerinin yaptığı toplantıda işgalci siyonist rejimle normalleşme girişimlerinin gündeme getirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ın, Filistin davasına ve Filistin halkının tüm meşru haklarının uygulanmasına yönelik sağlam duruşunu ve desteğini vurguluyoruz. Ayrıca Irak'ın israil ile normalleşme meselesini kesinlikle reddettiğimiz yeniliyoruz. Herkese Iraklıların iradesine ve bağımsız ulusal kararlarına da saygı duyulması çağırısında bulunuyoruz." denildi.

Söz konusu toplantıya değinilen açıklamada, "Son yapılan toplantıyla normalleşme konusu gündeme getirildi. Ancak bunlar Irak halkını ve şehir sakinlerini temsil etmiyor. Açıklamaları sadece kendilerini ilgilendiriyor. Bu oluşumun konuyu gündeme taşıması, kamuoyunu kışkırtmaya ve sivil barışı etkilemeye yöneliktir." denildi.

Açıklamada, "Irak'ta ulusal çizgiyi destekleyen ve herkes için özgür ve onurlu bir yaşamı yeniden tesis eden, adil ve şeffaf seçimlere hazırlanmamız gereken bir zamandayız. Iraklıların duygularını etkileyen ulusal ve yasal olarak reddedilen bu tür konuları gündeme taşımaktan kaçınılması çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.