Irak Kürdistan Bölgesinde tedbir amaçlı olarak okullar tatil edildi

Irak Kürdistan Bölgesinde tedbir amaçlı olarak okullar tatil edildi

Kürdistan Bölgesi hükümeti, yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı tedbir amaçlı tüm okullarda eğitime ara verilmesine karar verdi.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu; yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplandı.

Corona virüsüne karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, Kürdistan Sağlık Bakanı Saman Berzenci, konu hakkında hazırladığı raporu kurula sundu.

Corona virüsüne karşı her türlü tedbirin alınacağını belirten Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi halkının sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğine işaret etti. 

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu toplantısında Corona virüsüne karşı alınacak tedbirler şöyle sıralandı:

"Basın-yayın organları tarafından kamuoyu günlük olarak doğru bilgilendirilecek ve alınacak tedbirler sıralanacak.

26 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm ilk, orta, lise ve yüksek okullarda 10 Mart 2020 tarihine kadar eğitime ara verilecek. Özel üniversitelerde ise bu süre 29 Şubat-10 Mart 2020 tarihlerini kapsayacak. Daha sonra 11 ile 23 Mart tarihleri arasında bahar tatili başlayacak eğitim-öğretime 24 Mart 2020'de başlanacak.

Kürdistan Bölgesi'ne Irak'ın diğer kentlerinden yapılan ziyaretler kısıtlandırılacak, Kürdistan'a gelen turistler gerekli sağlık işlemlerinden geçtikten sonra alınacak.

Kürdistan Bölgesi'ndeki pazarlarda fiyatların arttırılmasına ve ürünlerin kâr amaçlı depolanmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecek, Kürdistan Bölgesi'ne gelen ürünler de kontrolden geçirilecek."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler