Ramazan ayının son cuma namazı için 70 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da saf tuttu

Ramazan ayının son cuma namazı için 70 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da saf tuttu

Siyonist işgal rejiminin saldırılarına rağmen on binlerce Filistinli, mübarek Ramazan ayının son cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti.

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Şeyh Azzam el-Hatib, siyonist işgal rejiminin çıkardığı tüm zorluklara rağmen Kudüs'ün yanı sıra 1948 Toprakları ve Batı Şeria'dan yaklaşık 70 bin Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya ulaştığını belirtti.

Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa'ya girerek cemaate saldırdı

Mescid-i Aksa'da Ramazan ayının son cuma hutbesini okuyan Şeyh Yusuf Ebu Sinine, Ramazanın faziletinden bahsederek, Filistin halkını kendi topraklarında güç, kuvvet ve sebatla rızıklandırması için Allah'a dua etti.

BM: Filistinlilerin evlerinden zorla tahliye edilmesi "savaş suçu"dur

Şeyh Ebu Sinine, eskiye nazaran Kudüs'ün bugün için çok daha büyük tehlikelerle ve daha kötü sorunlarla mücadele ettiğini, buna rağmen işgal zulmünün uzun soluklu olamayacağını, Filistin halkının mübarek topraklarda kararlılıkla ve sabırla var olma azmini sürdüreceğini belirterek, Filistinlilerin evlerinden uzaklaştırılması ve tehcir politikasına maruz bırakılmasının affedilemez bir suç olduğunu vurguladı. Filistinli Âlim ayrıca, Allah'tan Filistin halkını topraklarında tutmasını, kalplerini birbirine bağlamasını ve sabırlı kullarından eylemesini istedi.

Fahrettin Altun'dan Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskına tepki

Mescid-i Aksa'nın ziyaret edilmesi gereken mekanların başında geldiğini aktaran Şeyh Ebu Sinine, Kudüs'te toprak satan ve ihmalkâr davranan herkese hitaben de şunu söyledi: "Aklınız nereye gitti? Yarın Rabbinizin huzuruna çıkacaksınız ve hiçbir şey gizli kalmayacak. Allah indinde kaybettiklerinize pişman olacaksınız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.