Ruhani: Sözde barış planı olarak adlandırılan Yüzyılın Anlaşması planı büyük bir rezalet

Ruhani: Sözde barış planı olarak adlandırılan Yüzyılın Anlaşması planı büyük bir rezalet

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yaptığı açıklamada, ABD'nin sözde barış planı olarak adlandırdığı Yüzyılın Anlaşması planını "büyük bir rezalet" olarak nitelendirdi.

Ruhani, ABD’nin İran’a karşı yaptırımlarına değinerek, “İran milleti İslam düzenimizin doğru yolda olduğu için ABD’nin iki yıl boyunca uyguladığı yaptırımları karşısında durmuştur.” ifadelerini kullandı.

İran halkının saldırganlara karşı durmaktan başka bir yolu olmadığını bildiğini söyleyen Ruhani, “Saldırganlar yalnızca İran milletine değil, başta Filistinliler olmak üzere dünyadaki tüm Müslümanlara baskı yapıyorlar. Son günlerde de tarihte büyük bir rezalet olan sözde barış planı olarak adlandırdıkları 'Yüzyılın Anlaşması' planını açıkladılar. Bu planın dünya Müslümanları için ne kadar menfur olduğunu görüyoruz.” dedi.

İşgalci ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz salı günü işgal rejim başbakanı siyonist Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna duyurmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.