Rusya'da üniversite saldırısına ait yeni bilgi ve görüntüler ortaya çıktı

Rusya'da üniversite saldırısına ait yeni bilgi ve görüntüler ortaya çıktı

​​​​Sibirya bölgesindeki Perm Üniversitesine düzenlenen silahlı saldırı anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Saldırıyı aynı üniversitede okuyan bir hukuk öğrencisi düzenlerken katliamdan önce de dikkat çeken paylaşım yapmış.

Sibirya bölgesindeki Perm Üniversitesine bir kişi tarafından bugün düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

Rus medyasında yer alan haberlere göre saldırganın 18 yaşındaki hukuk fakültesi öğrencisi Timur Bekmansurov olduğu belirtildi.

Bekmansurov'un saldırıdan kısa bir süre önce VKontakte kişisel hesabında paylaşım yayınladığı, bu paylaşımında saldırı nedenleri ve hazırlıkları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Katliamdan hemen önce paylaşım yapmış

Bekmansurov'un, kişisel hesabından katliam öncesi yaptığı paylaşım şöyle:

"Bunu uzun uzun düşündüm, yıllar geçti ve hayal ettiğim şeyi yapma zamanının geldiğini anladım. 10'uncu sınıfın ortalarından itibaren silah satın almak için para biriktirmeye başladım. Mayıs ayının sonunda kendimi kontrol etmenin benim için giderek daha zor olduğunu anlamaya başladım. Sosyal çevremle daha az iletişim kurmaya karar verdim. Bazı insanlarla iletişim kurmayı tamamen bıraktım, onlara zarar verebileceğimi düşündüm.

"Mümkün olduğunca çok acı bırakmak istiyorum"

Perm Üniversitesi tarihinin en ciddi hatasını yaptı. 4 yıl önce bu üniversiteye girmekten memnuniyet duyardım. Ama şu an bunun bir önemi yok.

Hiçbir terör örgütüne üye değilim veya dindar ve apolitik de değilim. Her şeyi kendim mi bitireyim (intihar) yoksa polislere mi bırakayım henüz bilmiyorum. İkinci seçeneğin daha eğlenceli olacağını düşünüyorum. Beni etkisiz hale getirmek onlar için ciddi bir sorun olmayacak. Öfke beni bunaltıyor, yoluma çıkan her şeyi yok etmek, bu dünyada mümkün olduğunca çok acı bırakmak istiyorum.

"Hepinizden nefret ettiğim kadar kendimden de nefret ediyorum"

Öldüremediklerim bugünü sonsuza dek hatırlayacak. Etrafımdaki tüm insanlara bunca yıl, sırf bu an için katlandım. Hepinizden nefret ettiğim kadar kendimden de nefret ediyorum. Her şey yakında bitecek."

Elinde av tüfeği tuttuğu bir fotoğrafı da paylaşımla birlikte yayınlayan saldırganın bu paylaşımının, daha sonra Vkontakte sosyal ağı yönetimi tarafından engellendiği belirtildi.

Perm Bölgesi Valisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini, olay yerinde saldırganın suç ortaklarıyla ilgili bilgilerin kontrol edildiğini açıkladı.

İçişler Bakanlığı Perm Bölge Emniyet Müdürlüğü tarafından son yapılan açıklamada, olaya karışan saldırganın yaralanarak yakalandığı, yanında yarı otomatik pompalı tüfek bulunduğu belirtildi.

Saldırı anına ait görüntüler paylaşıldı

Öte yandan Bekmansurov'un yaptığı katliam anına ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı.

Perm yerel saatiyle sabah saat 11:00’da okulun giriş kapısına gelen Bekmansurov, elindeki otomatik silahla rastgele ateş açıyor. Açtığı ateş sonucu bir kişi yere yığılarak sürüklenmeye çalışıyor. Bu arada öğrenciler büyük bir şokla kaçışmaya çalışıyor. Bekmansurov daha sonra içeri girerek yerde sürüklenen ağır yaralı kişiye bir kez daha ateş ediyor.

Saldırıdan sonra öğrencilerin bir kısmı üniversite dersliklerinde kapıları içeriden kilitleyerek kolluk kuvvetlerine haber veriyor.

Bir başka görüntüde ise silahlı bir kolluk kuvvetinin Bekmansurov'u etkisiz hale getirdiği görülüyor.

Saldırıda şu ana kadar 6 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı belirtilerken yaralılardan bazılarının silahla değil binadan atlayarak kaçmak istedikleri esnada yaralandığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.