​Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan: "ABD’nin kararı işgali niteliğindedir"

​Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan: "ABD’nin kararı işgali niteliğindedir"

​İşgalci ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı şer kararına tepki gösteren Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, kararı işgal niteliğinde olduğunu söyledi.

Diyarbakır İl Başkanı Saadet Partisi Fesih Bozan, işgalci ABD Başkanı Trump’ın siyonist rejimi için aldığı kararın 100 yılın felaketi olduğunu belirtti. Bu karar ile Filistin topraklarının yıllarca işgal ve ilhak edildiğine dikkat çeken Bozan, son alınan kararın da apaçık bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. 

İşgalci ABD ve siyonist rejiminin aldığı şer kararın Müslüman ülkelerin şu anki durumundan kaynaklandığını belirten Bozan, bunun yanında Müslüman ülkelerin liderlerinin bu işgalcileri dost edinmesi, Müslümanların dağınık olması, İslam ülkelerindeki savaş ve terör gibi durumların yaşanmasından da kaynaklandığına dikkat çekti.

Ortadoğu ve İslam ülkelerinde yaşanan sorunları kendi araların çözmeleri gerektiğini belirten Bozan, kaos, kargaşa, terör gibi faaliyetlerinden de kaçınmaları gerektiğini ifade etti.

"Arap ülkeleri birer ABD eyaleti haline dönmüş"

İşgalci ABD’nin Ortadoğu’daki Müslüman ülkelerini kontrol altına almak istediğine dikkat çeken Bozan, “Unutmayalım ki, ABD ve israilin '100 yılın felaketi' planı bir sonuçtur. Önce Irak, Suriye ve Libya'nın yok edilmesi, Yemen'deki çatışmalar ve en son ABD ile israilin kendileri için tehlikeli gördükleri Kasım Süleymani'yi öldürmesi olaylarının hepsi tesadüfi olamaz.” ifadelerini kullandı.

İran ve Türkiye’nin başta olmak üzere Ortadoğu’daki İslam ülkelerin sürekli meşgul edildiğini söyleyen Bozan, “Ortadoğu’da kim kaldı? İran ve Türkiye kaldı. İran ambargolarla, Türkiye ise Suriye, Libya, PKK, PYD ve FETÖ ile meşgul. Arap ülkeleri ise birer ABD eyaleti halini almış durumundadır. Neticede 'Arap Baharı' dedikleri süreçle İslam Alemi ırk ve mezhep merkezli vekalet savaşlarıyla darmadağınık bir hale getirildi.” şeklinde konuştu.

“Tabi ki bu kargaşa içinde en rahat devlet, terör devleti israildir”

İşgalci ABD ve siyonist rejiminin kimseden çekinmediğini belirten Bozan, “İslam alemi savaş, terör ve şiddetle uğraşırken, ABD ve israil terör devletleri açısından Kudüs, Batı Şeria ve diğer işgal ettiği toprakları ilhak etmenin tam zamanıydı. Kimden korkacaklar ki? Birkaç kınama ve hamasi nutuk dışında bir icraat çıkmayacağını biliyorlar. Biz 1945'ten bu yana hep aynı tiyatroyu izliyoruz.” dedi.

İslam coğrafyasının yaşadığı bu zulmün son bulması adına ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Bozan, “İslam coğrafyası için kurtuluş reçetesi şudur: İslam ülkeleri bir an önce, kendi aralarındaki sorunları bir kenara bırakmalı. Öncelikle ABD ve israili Ortadoğu’dan kovacak iş birliğine gitmeli sonra aralarındaki ihtilafları konuşup çözmelidir. Yoksa bu ateş bütün İslam ülkelerini bir bir yakacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bozan son olarak şunları söyledi: "Biz Saadet Partisi olarak; tarihini ve yerini kısa bir zamanda açıklayacağımız Filistin'deki zulmü hem tüm dünyaya haykırabilmek hem de ülke çapında dile getirebilmek için büyük bir miting organize edeceğiz inşallah. Bu kararlar Müslümanların uyanışına, birlik ve beraber hareket etmesine vesile olur inşallah."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.