Saadet Partisi, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi Ankara il başkanlarından Kudüs çağrısı

Saadet Partisi, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi Ankara il başkanlarından Kudüs çağrısı

​Saadet Partisi, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi Ankara il başkanları, ABD ve siyonist çetenin Filistin'i işgal planına tepki göstermek amacıyla bu pazar günü düzenlenecek "Kudüs" mitinglerine halkı davet etti.

İşgalci ve emperyalist ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adıyla açıkladığı ihanet ve şer planına tepkiler artarak devam ediyor.

Toplumda ciddi tepki ile karşılanan şer planı, yarın (9 Şubat Pazar günü) İstanbul, Diyarbakır ve Sakarya'da yapılacak mitinglerle tel'in edilecek.

Kudüs ve Filistin için tüm siyasi partilerin ve STK'ların ortak bir akılla hareket ederek kalıcı bir çözüm ortaya koymaları gerektiğini belirten il başkanları, İstanbul, Diyarbakır ve Sakarya'da düzenlenecek olan Kudüs mitinglerine halkın katılım gösterip destek vermesi gerektiğini söylediler.

Müslümanların birlikteliğine vurgu yapan Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar ve Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanı Tevfik Öztürk, İLKHA'ya yaptıkları açıklamalarda, Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin emperyalist ABD ve işgalci terör rejimine karşı yaptırım uygulamasını istediler.

"Filistin meselesinde biz çözüm yolunun hiçbir zaman ABD-israil olacağını düşünmüyoruz"

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, "Amerika çok eskiden bu yana Filistin ve Kudüs ile alakalı tüm meselelerde siyonist işgalci israilin adımlarını desteklemek, onların menfaatine adımlar atmak Amerika için bir vecibe haline geldi. Filistin ve Kudüs meselesinde biz çözüm yolunun hiçbir zaman ABD veya israil olacağını düşünmüyoruz. Bu meselenin Müslüman ülkeler tarafından ele alınmasını ve atılacak adımların Müslüman ülkeler öncülüğünde atılması gerektiğini ve çözümün barışın ancak bu şekilde sağlanacağını düşünüyoruz." dedi.

"Kudüs mitingi bütün halkımıza ait bir mitingdir"

Yapılacak mitinge tüm halkı davet eden Beyazıt, "Bu pazar günü inşallah yüzyılın saçmalığına, yüzyılın zorbalığına Saadet Partisi olarak bir tepki ve dik duruş sergilemek adına genel başkanımızın öncülüğünde tertip ediyoruz. Biz inanıyoruz ki bu miting her ne kadar Saadet Partisinin öncülüğünde yapılmış olsa dahi bu miting Türkiye milletine ait bütün halkımızı ait bir mitingdir. Burada bütün ihtilaflarımızı bir tarafa bırakarak meselenin Kudüs olduğunu meselenin Müslümanların meselesi olduğu bilinciyle ihtilaflarımızı bir tarafa bırakarak Kudüs'te buluşmamız gerekiyor. Ortak paydamızda buluşmamız gerekiyor. Bunu Allah (Celle Celaluhu) rızası için yapmamız gerekiyor. Her cenahtan her zümreden bütün halkımızın Kudüs'e sahip çıkması bu meselede Kudüs'ü ve oradaki Müslümanları yalnız bırakmamak adına bu mitinge tüm vatandaşlarımızı davet etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Mitinglerin gerekli adımların atılmasına vesile olur diye ümit ediyoruz"

Mitingin önemine de değinen Beyazıt, "Atılan adımlara, hain planlara karşı Kudüs ile alakalı Müslümanların uyumadığını ve bir olduğunu göstermektir. Müslümanların bu işe tepki verebildiğini ve bu tepkinin sabrın zorlanmasıyla beraber eyleme dönüşebileceğini de icap ediyor. Tabi burada biz muhalefet partisi olarak ya da iktidar olmayan bir parti olarak elimizden miting tertip etmek geliyor. Allah (Celle Celaluhu) rahmet eylesin rahmetli Erbakan hocamızın, 20 Şubat 1997 tarihinde meclis tutanaklarında mevcuttur, Kudüs değil ama El-Halil'e o dönem El-Halil'de yaşanan sıkıntılardan dolayı TBMM'de biz oraya Türkiye askeri barış gücü olarak gönderilmesi için bir teskere çıkarıyoruz. İktidarda olduğumuz dönem içerisinde. Bu çerçevede bizim bu mitingimizde hem İslam ülkelerindeki yöneticilere hem kendi ülkemizdeki yöneticilere bir işaret fişeği olur, bir güç olur. Arkalarında bu desteği halkın bu işe hazır olduğunu gerekli adımların atılmasını halkında arzuladığını idrak ederek inşallah hükümet ve yöneticiler açısından da gerekli adımların atılmasına vesile olur diye ümit ediyoruz." diye konuştu.

"İsrail denilen bir devlet yok"

Yeryüzünde Müslümanların üç mübarek şehri olduğuna hatırlatan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar, "Bu mübarek şehirlerden birincisi Mekke, ikincisi Medine ve üçüncüsü de Kudüs'tür. Son yüz yıldır Kudüs üzerine ciddi oyunlar oynanmaktadır. Trump'un açıkladığı son oyunda bu çerçevededir. Bu noktaya gelinmesinin sebebi Müslümanların gevşekliği ve tembelliğinden dolayıdır. Kudüs Müslümanlar için önemlidir. İnşallah bunların atmış olduğu adımlar biz Müslümanları birlik ve beraberliğe getirecektir. Tabi anlaşmanın kabul edilecek bir yanı yok. İsrail denilen bir devlet yok ki kabul edelim." dedi.

"Diyarbakır, Sakarya ve İstanbul'da yapılacak mitinglere tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz"

Kudüs ile ilgili yapılan tüm faaliyetlere iştirak ettiklerini belirten Uşar, konuşmasını şu şekilde devam etti:

Ankara'daki STK'ların da Kudüs ile ilgili yaptıkları tüm faaliyetlere iştirak ettik. Bu faaliyetleri takip etmeye de devam edeceğiz. Yaptığımızı ibadet niyetiyle yapıyoruz. Kudüs darüsselamdır inşallah darüsselam olarak kalacak. Trump'un açıklamış olduğu sözde barış planı şimdiye kadar barış adıyla yapmış oldukları bütün açıklamalar hepsi savaş olmuştur. Kudüs darüsselamdır darüsselam olarak kalacak. Pazar günü Diyarbakır, Sakarya ve İstanbul'da yapılacak mitinglere tüm Ankaralı kardeşlerimizi davet ediyoruz.

"Amerika madem israili çok seviyorsa kendisine Amerika'dan bir eyalet versin"

Amerika'nın işgalci siyonistlere büyük destekler verdiğini belirten Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanı Tevfik Öztürk, "Bunun tezahürü olarak da bizim kutsalımız olan Kudüs'e dokunmaya çalışmaktadırlar. Rahmetli Erbakan hocamızın bununla ilgili çok güzel sözü var. 'Amerika madem israili çok seviyorsa kendisine Amerika'dan bir eyalet versin.' Bizim kutsalımız olan Kudüs ile uğraşmasınlar diyoruz. Kudüs bizim için çok önemlidir, ilk kıblemizdir. Kudüs Müslümanlar için vazgeçilmez bir yerdir." dedi.

"Kudüs için hepinizi Sakarya Kent Meydanı'na bekliyoruz"

Türkiye'nin Filistin'de yaşananlarla ilgili sadece kınamalarla yetinmemesi gerektiğini söyleyen Öztürk, "Türkiye ülke olarak hukuki yaptırımların arkasında durması gerekiyor. Onun için gerekli ne adımlar varsa atılması gerekiyor. Tabi öncesinde D8'i kurmamız gerekiyor. Arkasında D60'ı oluşturmamız gerekiyor ki biz israilin bu zulmü karşısında Filistinlileri kurtarabilelim. İslam birliğini sağlayabilmemiz için bu şarttır. Sakarya Kent Meydanı'nda Yeniden Refah Partisi'nin ilk mitingini gerçekleştireceğiz. 'Kudüs için bayrağını al gel' sloganımız olacak. Kudüs için hepinizi bayrağınızı alıp Sakarya Kent Meydanı'na bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Saadet Partisi, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi Ankara il başkanlarından Kudüs çağrısı

Saadet Partisi, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi Ankara il başkanlarından Kudüs çağrısı

Saadet Partisi, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi Ankara il başkanlarından Kudüs çağrısı

Saadet Partisi, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi Ankara il başkanlarından Kudüs çağrısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler