Saadet Partisi İl Başkanı Fırat: "Batman’da hiçbir kural ciddiye alınmıyor"

Saadet Partisi İl Başkanı Fırat: "Batman’da hiçbir kural ciddiye alınmıyor"

Coronavirus tehlikesinin devam etmesine rağmen Batman’da hiçbir kuralın ciddiye alınmadığını belirten İl Başkanı Mehmet Fırat, sokak ve caddelerin kalabalıktan geçilemediğini, insanların sosyal mesafeye dikkat etmeden dolaştığını söyledi.

Coronavirus hastalığının tüm dünyada olduğu gibi ülkede de yayılmaya ve can almaya devam ettiğini vurgulayan Saadet Partisi İl Başkanı Fırat, “Dünyanın her bölgesinde bu yayılmayı önlemek için çeşitli tedbirler alınmakta ve insanlar bu tedbirlere hem kendi sağlıkları hem de başkalarının sağlığı için azami dikkat etmektedir. Ama maalesef iki aya yakın bir süredir Türkiye’de alınan tedbirlere gerektiği gibi riayet edilmediği görülmektedir. Özellikle Batman’ımızda hiçbir kural, hiçbir tedbir ciddiye alınmamaktadır. Topluma saygısız ve sorumsuz insanlar yüzünden maalesef birçok hayat tehlike ile karşı karşı kalmaktadır.” dedi.

"Radikal tedbirler alınmalı"

Batman’daki işlek yerlerin, çarşı ve pazarların kalabalıktan geçilmediğini söyleyen Fırat, “Başta Alo Tevşo bölgesi olmak üzere, On Nisan Karakolu bitişiğindeki pazar, Gülistan Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, mahalle aralarındaki sokaklar insanlardan geçilmiyor. Sosyal mesafe diye bir endişe yok. Bu durum Batman’da bu hastalığın daha büyük boyutlara çıkacağının habercisidir. Onun için başta Sayın Valimize seslenmek istiyorum. Bu duruma lütfen müdahil olunuz. Çok daha ağır ve radikal tedbirler alınacaksa hemen alınız.” ifadelerini kullandı.

"Batman’ın durumu iç açıcı değil"

Mevcut durumun Batman için hiç de iç açıcı olmadığını belirten Fırat, şöyle devam etti: “Sorumsuzca davranan ve yasak tanımayan bu kitleye gereken maddi ve manevi ceza verilmelidir. Bu yüzden derhal en katı ve sert tedbirler alınarak sokağa çıkma ile ilgili yeni tedbirler uygulanmalıdır. Bugün Batman’daki vaka sayısı bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu teyit etmektedir. Bu sebeple ilgililer vakit geçirmeden bu yanlış gidişe el koymalıdır.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.