Batman merkezli sahte sağlık raporundan 67 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Batman merkezli sahte sağlık raporundan 67 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Batman merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda sahte sağlık raporu düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 67 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Batman merkezli 5 ilde sahte sağlık raporu düzenleyenlere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 67 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı, 5'i kamu görevlisi olmak üzere 10 şüpheli şahsın adliyeye sevk edildiği ifade edildi.

Açıklamada, "İlimizdeki ve Diyarbakır ilindeki kamu hastanelerinden Engelli Sağlık Kurulu Raporu alabilmek için kendilerine müracaat eden şahıslara hastanelerde irtibatlı oldukları kamu görevlileriyle birlikte hareket ederek para karşılığında sahte ve usulsüz Engelli Sağlık Kurulu Raporu düzenlenmesini sağlayan ve bu yolla haksız kazanç elde etmek suretiyle kamu kurum ve kuruluşların zararına sebebiyet verdikleri tespit edilen şahıslara yönelik olarak 14 Ocak günü saat 06.30'da ilimiz ve bağlı ilçeleri başta olmak üzere İstanbul, Diyarbakır, Mardin ve Siirt illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında toplam 67 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır." denildi.

Şüpheli şahıslara ait ikametlerde yapılan aramalarda farklı şahıslar adına düzenlenmiş çok sayıda Engelli Sağlık Kurulu Raporları, ilaç kullanım raporları ve muhtelif tahlil sonuçları ile bir adet ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği kaydedildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5'i kamu görevlisi, toplam 10 şüpheli şahsın mevcutlu olarak adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

İLKHA


Sahte sağlık raporundan 67 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler