Şanlıurfa’da bir unlu mamulleri firması ile 12 yerleşim yeri karantinaya alındı

Şanlıurfa’da bir unlu mamulleri firması ile 12 yerleşim yeri karantinaya alındı

​Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha kurulu kararı ile Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir unlu mamulleri firması ile 12 yerleşim yeri karantinaya alınırken, 3 yerleşim yerinde de karantina uygulaması sonlandırdı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında, Eyyübiye ilçesi Akabe Mahallesi 1495’nci Sokakta faaliyet gösteren bir “unlu mamülleri” çalışanlarınca maske takılmaması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi, pozitif çıkan vakanın diğer çalışanlar ile yakın temaslı olması ve bilim kurulu önerilerine uygun çalıştırılmaması nedeniyle ilgili firma çalışanlarının karantinaya alınarak firmadaki üretime 14 gün süreyle ara verilmesine karar verildiği belirtildi.

Ayrıca Eyyubiye, Haliliye, Karaköprü, Siverek ve Viranşehir ilçelerindeki 12 yerleşim yerinde yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda Covid-19 pozitif tespit edildiğinden, Covid-19 pozitifli hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiği ifade edildi.

Karantina tedbiri uygulanan Haliliye, Eyyübiye ve Birecik ilçelerindeki 3 yerleşim yerinde ise, karantina uygulamasının sonlandırıldığı kaydedildi.


Şanlıurfa’da bir unlu mamulleri firması ile 12 yerleşim yeri karantinaya alındı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.