Batman'da şehit öğretmenler için Kur'an-ı Kerim ve mevlid okundu

Batman'da şehit öğretmenler için Kur'an-ı Kerim ve mevlid okundu

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, görevleri başındayken katledilen öğretmenler için Kur'an-ı Kerim ve mevlid okutuldu.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, merkez Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Kudret Camisi'nde, şehit öğretmenler için Kur'an-ı Kerim ile mevlid okutuldu.

Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurullah Yavuz’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İl Müftülüğü görevlileri de mevlid ve hatim duası okudu.

Programa, Batman Valisi Hulusi Şahin’in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan mevlid Kur'an-ı Kerim ve kasidelerin ardından, hatim duasıyla devam program İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından yapılan dua ile son buldu.

Öğrenciler cami girişinde cemaate gül suyu, cami çıkışında ise lokum ikramında bulundular.

Cuma namazı çıkışında açıklamada bulunan Batman Valisi Hulusi Şahin, "Batman'da 12 öğretmen şehidimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Onların yolu açıktır. Onların yolundan giden öğretmenlerimiz onların yolunu aydınlatmaya devam edeceklerdir. Onlar yaşayan eserleriyle yaşamaya devam edecekler. Tekrar tüm şehitlerimize başa şehit öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Böyle acıları Allah (celle celaluhu) bir daha milletimize göstermesin." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.