Şehitler Kervanı Platformu Başkanı: Şehadet bilinci yüksek olan toplumlar asla esir olmaz

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı: Şehadet bilinci yüksek olan toplumlar asla esir olmaz

​"Şubat ayı şehadet ayı" etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, şehadetin dünya ve ahiret hayatının kurtuluşu ve Allah'a en kolay kavuşmanın yolu olduğunu belirtti.

İslam coğrafyasında birçok âlim ve dava önderinin, İslam uğruna bu ayda şehit edilmesinden dolayı şubat ayının Müslümanlar tarafından "şehadet ayı" olarak kutlandığını söyledi.

Birçok İslam önderinin şubat ayında şehit olduğundan dolayı tüm İslam aleminde şuurlu düşünen bütün İslami camia, dernek ve vakıfların, bu ayı, "şehadet ayı" olarak nitelendirdiklerine dikkat çeken Çelik, "El Halil katliamı, Hama katliamı, Üstad Şehid Hasan el Benna, Ömer Abdurrahman, Şeyh Zeki, Metin Yüksel ve Abbas Musavi'nin şehadeti gibi birçok İslam önderinin bu ayda şehid olmasından dolayı İslami camialar, bu aya, 'şehadet ayı' demişler. Bu ayda şehitlerin hayatıyla ilgili İslami camialar, kendi çapında etkinlikler düzenliyor." şeklinde konuştu.

"Şehadet bilincini kaybetmiş toplumların giyecekleri tek bir elbise, zillet elbisesidir"

Allah'ın şehitler için nimetler hazırladığının müjdesini belirten Çelik şöyle konuştu:

Bu mübarek insanlar canını verirken bize bir müjde vermektedir. Kur'an-ı Kerim'in işaretleriyle bize hiçbir korkunun olmayacağını, Allah'ın şehitler için muazzam nimetler hazırladığını müjdesini bize vermiş. Bizler de onların müjdesine 'amenna' diyoruz ve onların mübarek kanlarıyla miras bıraktığı yüce davanın takipçileri olmak için elimizden gelen azami çabayı göstermeye çalışıyoruz. Şehadet bilincini kaybetmiş toplumların giyecekleri tek bir elbise vardır. O elbise de zillet elbisesidir. Bir toplumda şehadet bilinci yüksekse o toplum asla esir olmaz. Şehadet, dünya ve ahiret hayatımızın kurtuluşu ve Allah'a en kolay kavuşmanın yoludur.

Diyarbakır'da Şehitler Gecesi Etkinliği düzenlenecek

25 Şubat Salı günü saat 20.00'de düzenlenecek olan etkinliği hatırlatan çelik, "Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformu olarak 25 Şubat Salı günü saat 20.00'de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkez'inde, şubat ayı şehitleriyle ilgili etkinliğimiz olacak. Tüm halkımızı bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Şehitler Kervanı Platformu Başkanı: Şehadet bilinci yüksek olan toplumlar asla esir olmaz

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı: Şehadet bilinci yüksek olan toplumlar asla esir olmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler