Şenlikoğlu, beddualara 'Amin' denmemeliydi

Şenlikoğlu, beddualara 'Amin' denmemeliydi

İslami Camianın yakından tanıdığı Yazar Emine Şenlikoğlu Fethullah Gülen'in yaptığı bedduayla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Şenlikoğlu, dinlediği beddua karşısında şok geçirdiğini belirterek, böyle beddua okunmaması gerektiğini vurguladı.

ALMANYA- Almanya'nın Mannheim şehrin'de düzenlenen kitap fuarına katılan Yazar Emine Şenlikoğlu, şimdiye kadar İslam ümmetine karşı yapılan zulüm ve haksızlıklara karşı herhangi bir şekilde beddua da bulunmayan Fethullah Gülen'in, geçtiğimiz günlerde okuduğu beddualar için, Dünyanın her tarafında Müslümanlara baskılar varken bir kez dahi ağzından beddua çıkmamış Gülen'in, bu gün bazılarına karşı ağzından beddualar okumasını büyük bir şaşkınlıkla karşıladığını ve şok geçirdiğini söyledi.

 

Bedduadan ziyade o bedduaya amin diyenler üzerinde konuşmak istediğini belirten Şenlikoğlu, Müslümanların İslam çatısı altında büyük bir aile olduklarını belirterek, o aile içerisinde kimi zaman olumsuzlukların yaşanabileceğini, yanlışların yapılabildiğini, insanlık hali münasebetiyle zaman zaman beddua okunabildiğini, ancak Müslüman oldukları bilinen kişiler için yapılan beddualara diğer Müslümanların 'Amin' dememeleri gerektiğini vurguladı.

 

"İslam düşmanlarına beddua okumayan Hoca, müslümanlara beddua etmemeliydi"
Şimdiye kadar Fethullah Gülen'in kimseye beddua etmediğinin bilindiğini ifade eden Şenlikoğlu, "Biz nice cezaevleri gördük. Nice işkenceler gördük. Sürüldük yıllarca, ölümler yaşadık. Sadece Türkiye'de değil, her yerde yaşandı bunlar. Irakta neler yapmadı İslam düşmanları… Mısırda neler yapmadılar, hala da yapıyorlar. Doğu Türkistan'da neler yapılmıyor. Dünyanın her tarafında Müslümanlara baskılar varken bir kez dahi ağzından beddua çıkmamış hocamızın, eğer bu gün Müslümana karşı ağzından beddua çıkıyorsa o 'Amin' diyenlerin çok üzülmesi gerekir. Barışa yönlendirmemiz gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

 

"Oradakiler Amin dememeliydi"
Gülen'in beddualarına içten 'Amin' diyenleri vicdan sahibi olmaya davet eden Şenlikoğlu, "Orada amin diyenler sussaydı, hocamız şöyle düşünebilirdi; ' Demek ki benim Müslümana beddua etmemi kardeşlerim onaylamıyor.' Ama maalesef o kadar candan, o kadar içten onayladılar ki, o insanın yuvası yıkılsa biliyorum ki Hocamız üzülecek. Ama 'Amin' diyenleri bilemiyorum. Hiç mi üzülmeyecekler?" dedi.

 

"Bedduaları duyunca dilim tutuldu"
Gülen'in yaptığı bedduaları duyduğunda dilinin tutulduğunu ve bir müddet konuşamaz hale geldiğini söyleyen Şenlikoğlu, "Hocamızın böyle bir bedduada bulunmasına karşı kelimeler bende iflas etti. Duyduğum anda dilim durdu. Bir müddet konuşamadım. Samimi olarak söylüyorum, başka söyleyecek bir şey bulamıyorum. Şok oldum. İnşallah bu karanlık günlerimiz geçer. İnşallah hepimize ibret olur örnek olur. Deriz ki insanlık hali yaşıyoruz. Böylece kardeşlik atmosferimiz daha güzel bir moda girer diye. Dua ediyoruz. Zannediyorum ki zaman çok daha fazla dua etme zamanıdır. Kelimeler bende iflas etti ya da ben iflas ettim. Üzgünüm gerçekten çok üzgünüm." ifadelerini kullandı. (Hamza Korkut-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.