Şeyh Raid Salah'tan uyarı: Siyonistler, Mescidi Aksa’yı yıkmak istiyor

Şeyh Raid Salah'tan uyarı: Siyonistler, Mescidi Aksa’yı yıkmak istiyor

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, işlediği savaş suçlarıyla sürekli olarak gündeme gelen siyonist işgalcilerin, ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı yıkmak istediği uyarısında bulundu.

Ev hapsinde tutulan Şeyh Salah, Mescidi Aksa başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Siyonistlerin Aksa’yı yıkma arzusundan vazgeçmediğini hatırlatan Şeyh Salah, “İşgalcilerin, Filistin topraklarında devam eden işgali, Mescidi Aksa’nın başına gelebilecek tehlikenin habercisidir." ifadelerini kullandı.

Şeyh Salah, Mescidi Aksa’nın karşı karşıya kaldığı yıkım tehlikesini bertaraf etmenin tek yolunun, Filistin topraklarını işgalden kurtarmak olduğunu vurgulayarak, siyonistlerin, Aksa’yı yıkıma uğratma ve yerine sözde Süleyman mabedini inşa etme hayalini kurduğunu hatırlattı.

Kendini Filistin’deki İslami değerleri korumaya adadığını belirten Şeyh Salah, Mescidi Aksa sevdalısı bazı arkadaşlarıyla beraber 90’lı yıllardan bu yana siyonistlerin işgal ve yok etme politikalarına karşı, mukaddesat için mücadele ettiğini belirtti.

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah son olarak 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzeyindeki Hayfa kentinde bulunan mahkemede, yaptığı konuşmalar nedeniyle aralarında "terör örgütüne destek" iddiasının da bulunduğu 4 ayrı suçlamayla 28 ay hapse mahkûm edilmişti.

Daha önceki 11 aylık esaret süreci göz önünde bulundurulacak olan Şeyh Salah, 28 aylık fiili hapis cezasının 17 ayını cezaevinde geçirecek. Hapis cezasının ise 16 Ağustos'ta başlayacağı açıklanmıştı.

Şu an için ev hapsinde tutulan Salah'ın birinci derece akrabaları dışında kimseyle görüşmesine izin verilmiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.