Şeyh Zakzaki Kaduna Hapishanesi'ne nakledildi

Şeyh Zakzaki Kaduna Hapishanesi'ne nakledildi

Nijerya İslami Hareketi (IMN) lideri Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşi Zeenat Zakzaki, gözaltında tutuldukları yerden Kaduna Hapishanesi'ne nakledildi.

Kuzey Nijerya'nın başkenti olarak kabul edilen Kaduna Yüksek Mahkemesi, yasaklanan Nijerya İslami Hareketinin lideri Zakzaki'nin yerinin sağlık problemleri nedeniyle uygun olmadığını öne sürerek, Zakzaki ve eşi Zeenat Zakzaki'nin gözaltında tutulduğu yerden Kaduna Hapishanesi'ne nakledilmesine hükmetti

IMN medya koordinatörü Yahya Muhammed Soje, yaptığı açıklamada "Şeyh Zakzaki'nin birçok rahatsızlığı bulunuyor ve hapishanedeki şartlar onun için uygun değil." ifadelerini kullandı.

Nijerya İslami Hareketi de bir bildiri yayınlayarak, Şeyh İbrahim Zakzaki ile eşinin Kaduna Hapishanesi'ne sevk edilmesine tepki gösterdi.

Hareketin yayınladığı bildiride "Şeyh Zakzaki ile eşi acil tıbbi bakıma muhtaç durumdalar ve hapsedilmeleri onların haklarının ihlalidir." denildi.

Nijerya İslami Hareketi, ülke yetkililerinden bu iki kişiyi derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmasını istedi.

Bildiride, Kaduna Hapishanesi'nin kötü durumda olduğu ve herhangi bir tıbbi imkândan yoksun olduğu belirtildi.

Ev hapsindeki Zakzaki'nin serbest bırakılması ve tedavi görmesi için temmuz ayında başlatılan gösterilerde çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, olaylar sonrası IMN'nin tüm faaliyetleri yasaklanmıştı.

Nijerya'da Kaduna Yüksek Mahkemesi, Zakzaki ve eşinin Hindistan'da tedavisi için şartlı olarak serbest bırakılmalarına karar vermiş ancak Zakzaki, kendisine uygulanan kötü muamele nedeniyle ağustos ayında Hindistan'daki tedavisini yarıda bırakarak ülkesine dönmüştü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler