Siirt Afetevler Mahallesinde parkları olmayan çocuklar yüksek gerilim hattına salıncak kurdu

Siirt Afetevler Mahallesinde parkları olmayan çocuklar yüksek gerilim hattına salıncak kurdu

Oyun oynayacak parkları bulunmadığı için yüksek gerilim hattına salıncak kuran çocuklar, adeta ölümle oyun oynuyor.

Siirt Afetevler Mahallesi Kurtalan yolu caddesi küme evlerde, parkları bulunmadığı için yüksek gerilim hattına salıncak kuran çocuklar, adeta ölümle oyun oynuyor. Apartman önünde oyun oynamaları durumunda araba çarpma riskiyle karşı karşıya kalan çocuklar, çareyi salıncak kurdukları yüksek gerilim hattında buldu.

Oyun parklarının olmaması nedeniyle çocukların sokakta yol üzerinde ya da yüksek gerilim hattına bağladıkları salıncakla oynamak zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, "Çocuklarımız sokakta oynuyor. Araçların geçmesi nedeni ile de çocuklarımız kaza riski ile karşı karşıyalar. Ya da elektrik akımına kapılma riskleri var” dedi.

"Çocuklarımıza bir şey olacak endişesi taşıyoruz"

"Çocuklarımız, yüksek gerilim hattına bağladıkları iplerle salıncak yapıp oyun oynuyorlar.” diyen mahalle sakinlerinden Ahmet Şen, “Çalıştığımız için çocuklarımızla yeterince vakit geçiremiyoruz. Bizler evde olmadığımız zamanlarda çocuklarımız maalesef yüksek gerilim hattına salıncak kurup oyun oynuyorlar. Defalarca çocukları uyarmamıza rağmen dinlemiyorlar. Sonuçta onlar bir çocuk ve oynamaları gerekiyor. Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimi için en önemli araç oyundur. Bunu ya evde ya da dışarda yapacak. Bina sakinleri rahatsız olduğu için çocuklar mecburen dışarda oyun oynuyor. Ama bu sefer de dışarı çıktıklarında bizim gözümüz arkada kalıyor. Acaba çocuklarımıza bir şey olacak mı olmayacak mı? Sürekli bir endişe içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımız için oyun parkları oluşturulmasını istiyoruz”

Kayyum belediyesi döneminde çocuklar için mahallede park yapılması için apartman sakinleri olarak imza topladıklarını belirten Şen, 31 Mart 2019 seçimlerinde Belediye yönetiminin değişmesiyle birlikte bu çalışmaların da son bulduğunu söyledi.

Şen, “Belediye’ye başvuruda bulunduk. Belediye mahalleye gelip alan çalışması, gerekli ölçümler ve planlamalar yaptı ama 31 Mart 2019 seçimlerinde Belediye yönetiminin değişmesiyle birlikte bu çalışmalar durdu. Bizler belediye kimin elinde olursa olsun çocuklarımıza sahip çıkılmasını ve onlar için oyun parkları oluşturulmasını istiyoruz. Buradan yetkililere seslenmek istiyoruz, ‘Bu çocuklar hepimizin, birinin bile ayağına diken batması hepimizi üzecektir. Çocukların oyun oynadıkları alan çok tehlikeli ve sürekli gözümüz arkada kalıyor. İnşallah bir an önce oyun sahaları yapılır da bizler de endişelenmekten kurtuluruz.” diye konuştu

“Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz”

Çocukların kendi mahallelerinde park olmadığı için bazen diğer mahallelerde bulunan parklara gittiklerini ifade eden Şen, “Mahallemizden gecen oto yol nedeni ile bu sefer de çocuklar sürekli bir kaza riski taşıyorlar. Çünkü ne bir alt geçit ne de bir üst geçit var. Daha geçen yıl bir çocuğumuzu karşıdan karşıya geçerken minibüsün çarpması sonucu kaybettik. Onun haricinde de birkaç kaza daha oldu. Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz.

“Çocuklara ya elektrik ya da araba çarpacak”

Çocukların apartmanın önündeki alanda ya da arka tarafta bulunan yüksek gerilim hattının olduğu alan da oyun oynamak zorunda kaldıklarını dile getiren Mahmut Birsen, çocukların oyun oynayacakları bir alanın olmadığını ifade etti.

Birsen, “Buradan oto yol geçiyor ve sürekli bir kaza riski var. Çocukların topu yola çıkması durumunda her an bir kaza olabilir. Bundan 5-6 ay önce bir trafik kazasında bir çocuğumuz hayatını kaybetti. Apartmanın önünde oynasalar araba çarpma tehlikesi bulunuyor. Arkasında oynasalar yüksek gerilim hattı nedeni ile elektrik çarpma tehlikesi bulunuyor. Ailelerde ne yapacaklarını şaşırdılar, çocuklarını nereye bıraksınlar? Yetkililerden tek ricamız bu mahalleye bir çocuk parkının yapılmasıdır.   Bazı mahallelerde ikişer park yapılmış, ama buradaki mahalleye o kadar çocuk olmasına rağmen park yapılmamış. Buradan ana yol geçiyor ve çocukların burada oyun oynama şansları yok. Kesinlikle burada bir park yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Parkları olmadığı için yüksek gerilim direğine bağladıkları iple sallandıklarını ifade eden çocuklardan Leyla Nas, tehlikeli olduğunu bildikleri halde,  oyun oynayacak başka alanlarının olmadığı için buralarda oynamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Babam bizi sürekli uyarıyor ama oynayacak başka yerimiz yok

Babaları her seferinde kendilerini uyardığı halde elektrik direğine bağladıkları iplerle salıncak yaptıklarını ve sallandıklarını dile getiren 13 yaşındaki Abdurrahim Nas, “Parkları olmadığı için elektrik direğine bağladığımız iplerle sallanarak küçük kardeşimle oyun oynamak zorunda kalıyoruz. Buradan yetkililere ve Belediye Başkanına sesleniyorum mahallemizde bir park yapsınlar. Evimiz cadde üzeri olduğu için çok korkuyoruz. Arabalar yoldan çok hızlı geçiyor. Sürekli kazalar oluyor ve çocuklara araba çarpıyor. Diğer mahallede bulunan parklara da gidemiyoruz çünkü her an kaza olabilir.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler