Siirt’tin Tillo ilçesinde et yiyen çekirge görüldü

Siirt’tin Tillo ilçesinde et yiyen çekirge görüldü

Siirt’te bir tarlada etçil çekirgeye rastlandı. Tillo ilçesine bağlı Taşbalta Köyünde bir köylü tarafından bulunan ve boyu 20 santimetre olan çekirge, köylüleri şaşkına çevirdi.

Alınan bilgiye göre, Tillo ilçesine bağlı Taşbalta Köyünde oturan ve çiftçilik yapan Bahattin Alanç, tarlasındaki otları toplarken normalden çok büyük bir çekirgeye rastladı.

Tarlasında çalışırken çekirgeyi gördüğünü ifade eden Alanç, "2 yıldır buna benzer küçücük çekirgeler görüyordum ama böylesi büyüklükte bir çekirgeye ilk defa rastlıyorum. Tarlada çalışırken otların arasında bir şeyin yürüdüğünü fark ettim. Yaklaştığımda dev bir çekirge olduğunu gördüm" dedi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü, boyu 20 santimetreye kadar ulaşabilen bu türün, özellikle geceleri avlanan etçil çekirge olduğunu söyledi.

Arpa ve mercimek hasadından sonra çekirgelerin yoğun görüldüğü belirtilirken, ekinlerin biçilmesiyle yiyecek bulamayan çekirgelerin yerleşim noktalarına geldiği, herhangi bir zararlarının olmadığı, biyolojik mücadeleye katkısı olduğu belirtildi

Tillo ilçesine bağlı Taşbalta köyünde ilk defa 20 santimetre uzunluğundaki etçil çekirgeler görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.