Siirt'te Peygamber Sevdalılarının salavat seferberliğine destek

Siirt'te Peygamber Sevdalılarının salavat seferberliğine destek

Bugünlerde insanlığın her zamankinden daha çok Allah'a yönelerek dua ve salavat getirmeye ihtiyacı olduğunu belirten Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, halkı 'Her Güne Binler Salavat' seferberliğine davet etti.

Vatandaşların, devlet yetkililerinin aldıkları tedbirlere uymaları noktasında gereken azami önemin gösterilmesi gerektiğini ifade eden Siirt İl Müftüsü ve STK temsilcileri, bilim adamlarının, geçmişte Peygamber Efendimizin emir buyurduğu gibi insanları evlerinde kalmaları ve salgından kendilerini muhafaza etmeleri çağrısında bulunduklarına dikkat çekti.

Coronavirus (Covid-19) salgını karşında insanlığın her zamankinden daha çok Hazreti Muhammed'in rehberliği ve önderliğine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Peygamber Sevdalıları yetkililerin Sabahattin Keleş, dua ve salavat getirmenin önemine vurgu yaptı.

"Peygamber Efendimizin rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtacız"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak nisan ayı boyunca her güne binler salavat seferberliği başlattıklarını anımsatan Keleş, "Allah’ın Resulü ‘bir yerde hastalık baş gösterdiğinde dışarı çıkmayın, o bölgeye de gitmeyin diye bizlere emir buyurmuş.’ Yani bu günkü uygulamaya sokulan karantina usulünü tavsiye etmiştir. Bugün bilim adamları da aynı Peygamber Efendimizin bizlere emir buyurduğu gibi uyarılarda bulunuyorlar. Bu demek oluyor ki Peygamber Efendimizin önder ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtacız. Bu zor günlerde salavat kampanyasını da en güzel şekilde uygulamakla mükellefiz. Allah Teâlâ Ahzap Suresi 56’ncı ayetinde şöyle buyuruyor; ‘Şüphesiz ki Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey! İman edenler sizde güzel bir şekilde Peygambere salat ve selam getirin.’ Bizler Allah’ın buyurduğu emri yerine getirmekle mükellefiz ve inşallah bu görevimiz yerine getirecek, onu daha çok hatırlayacağız. Halkımız ve bütün İslam âlemi bu zor günlerde salavat kampanyasına bütün benlikleriyle destek vermeli.” diye konuştu.

"Bizden kulluk etmemizi isteyen bir Rabbimiz var"

Peygamber Efendimizin, ‘Sizin bana kıyamet gününde en yakınınız bana en çok salavat getirendir', hadisini hatırlatan Müftü Ahmet Altıok, Hazreti Muhammed'e salavat getirmeyi terk eden kişinin cennetin yolunu kaybetmiş olacağına işaret etti.

Altıok, "Coronavirus dolayısıyla dünyada büyük bir felaket var. Devletimiz ve birbirine kenetlenmiş aziz milletimiz inşallah bu salgının altından kalkacak ve üstesinden gelecektir. Bizden yalvarıp yakarmamızı Allah’a dönerek teveccüh edip kulluk yapmamızı isteyen bir Rabbimiz var. Cenabı Allah, ‘Dua edin duanızı kabul edeyim, Ey! habibim kullarıma deki ‘Eğer sizin kulluğunuz, niyazınız, ibadetleriniz olmasaydı Rabbim ne diye size değer versin.’ diye buyuruyor. Sevgili Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Veellem de ‘Dua ibadetin özüdür.’ diye buyuruyor. Peygamberimiz, salavat ederek dua etmeyi tavsiye buyurmuş ve bu tarzda dua eden bir sahabeye ‘böyle dua etmeye devam et inşallah duan kabul edilir ve istediğin verilir.’ diye buyuruyor.” ifadelerini kullandı.

"Gerekli tedbirleri almanın yanı sıra fili dua ile beraber kavli dua da önemli"

Aylardır dünyanın tek gündemi olan ve ülkemizin de etkilendiği Coronavirus salgınının binlerce can aldığını belirten Diva-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever, dua ve salavatın önemine dikkat çekti. 

Doğrusever, şunları söyledi: "Bizler gerekli tedbirleri almanın yanı sıra fili dua ile beraber kavli duanın da önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Her Müslümanın bu hastalığın ortadan kalkması için dua etmesini istiyoruz. Peygamber Sevdalıları Vakfının başlatmış olduğu salavat ve dua kampanyasını destekliyoruz. Gerek Kur’an ve Peygamberler tarihine baktığımızda Efendimiz Aleyhisselamın ve diğer Peygamberlerin Cenabı Allah’a sıkıntılarından kurtulmak için dua ettiklerini biliyoruz. Bizler de gönülden ihlasla ellerimizi açıp ağızlarımızdan da duayı eksik etmesek inşallah bu sıkıntılarımızdan kurtulmuş olacağız. Şu an camiler kapalı, birçoğumuz evlerimizde oturuyoruz. Bu günleri fırsata çevirip ailemizle birlikte namazlarımızı cemaatle eda edelim.”

"Şüphesiz ki Allah kendisinden istenileni vermeye en layık olandır"

Peygamber Sevdalıları Vakfının başlatmış olduğu dua seferberliğine destek verdiğini belirten İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, yaşadığımız sıkıntılı günlerin duaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günler olduğunu kaydetti.

Erdemci, "Bir mümin her zaman duaya ihtiyaç duyar, Allah’u Teâlâ Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi 186’ncı ayeti kerimesinde Hazreti Peygamberin şahsında müminlere şöyle buyuruyor; ‘Ey! Habibim kullarım sana beni sorarlar. Deki dua edin duanıza icabet edeyim.’ Bize şah damarımızdan daha yakın olan, derdin de dermanın da rabbi olan Allah, ebetteki dua edilmeye de en layık olandır. Dua, kulun haddini bilmesi, rabbinin yüceliğini kabul etmesi ve acizliğini farkında olup Âlemlerin rabbi olan Allah’tan istemesidir. Şüphesiz ki Allah kendisinden istenileni vermeye en layık olandır. Tarihte örneği yaşanmış olan bu zor günlerde Rabbimizden istemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Ebetteki fiili olarak almamız gereken tedbirler var, biz bu tedbirleri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz ama şunu da kesin olarak biliyoruz ki ancak Rabbimiz dilerse aldığımız tedbirler takdire etki eder. Bu Coronavirus musibetini bütün mazlum ve Müslümanların üzerinde bertaraf etmesini yüce Allah'tan diliyorum." dedi.

"Boş vakitlerimizde bolca salavat getirmeliyiz"

Balkona çıkıp gitar, tencere, tava çalmak yerine yüce Rabbimize el açıp dua etmemiz ve bolca salavat getirmemiz gerektiğini vurgulayan Diyanet Birlik-Sen Siirt İl Başkanı Refik İzgi, zor durumlarda yapılabilecek en güzel şeyin Allah'a yalvarmak olduğunu ifade etti.

İzgi, konuşmasına şöyle devam etti: "Peygamber Sevdalıları Vakfının başlatmış olduğu salavat kampanyasına elbette destek verdiğimizi belirtmek istiyorum. Ülke olarak içerisinde bulunduğumuz bu zor durumda yapabileceğimiz en güzel şey yüce Rabbimize yalvarmaktır. Peygamber Efendimizin üzerinde özellikle durduğu ve kıymetini bilmemiz gerektiği hallerden birincisi sağlık, ikincisi ise boş vakittir. Bunların kıymetini bilmeliyiz. Şu an bizden istenen şey sağlıklı kalmaktır, bunu da evde kalarak sağlayabiliriz. Bu boş vakitte yapacağımız şeylerden bir tanesi de bolca salavat getirmektir."

"Salat dünyada esenlik, ahirette de kurtuluşa ermektir"

Peygamber Sevdalıları Vakfının başlatmış olduğu salavat zincirine destek verdiğini ifade eden Büro Memur-Sen Başkan Yardımcısı Nurettin Kılıçer ise salatın, dünyada esenlik, ahirette de kurtuluşa ermek olduğunu söyledi.

Kılıçer, "Selam, muhatabına sağlık ve esenlik dileklerini sunmak anlamına gelmektedir. Cenabı Allah’ın Kur’an-ı Kerim'in Ahzap Suresinin 60’ıncı ayetinde buyurduğu gibi ‘Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygambere salat ederler, siz de ona salat edin ve tam bir içtenlikle selam verin.’ diye emrediyor. Salat Efendimize ve hakka yakınlığa ulaşmanın en önemli vesiledir. Salat, dünyada rahatlık, ahirette de kurtuluşa ermede çok büyük bir rol oynamaktadır.” ifadelerini kullandı.

"Salavatlar ve dualarla bu belanın bitmesi için Rabbimize yalvarmalıyız"

Peygamber Sevdalıları Vakfının başlatmış olduğu "Her Güne Binler Salavat" seferberliğini desteklediğini belirten Ensar Vakfı Başkanı Necmettin Çiçek, tüm Müslümanların da bu salavat zincirine katılıp destek vereceklerine inandıklarını dile getirdi.

Çiçek, "Evde kal çağrısına uyacak evde kalacağız. Devlet büyüklerinin çağrısına kulak vereceğiz. Evde bulunduğumuz süre içerisinde aile efradımızla birlikte maneviyatımızı da güçlendirmemiz gerekiyor. Allah’a tövbe ve istiğfar edip, salavatlar ve dualarla bu belanın bir an önce bitmesi için Rabbimize yalvarış ve yakarışta bulunmamız lazım. Rabbim bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde atlatmayı nasip etsin.” diye konuştu.

"Her güne binler salavat seferberliğini çok önemsiyor ve destekliyoruz"

Ülke olarak çok hassas bir dönemden geçtiklerini söyleyen ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, dünyanın bir virüse teslim olduğunu, vaziyetin hayırlı bir şekilde son bulması ve az zararla atlatılması için dua etmeninin gerekliğine dikkat çekti.

Konuşmasının devamında Kalkan, şunları kaydetti: "Bu durumu fırsata çevirmek için de evde bir program hazırlamalıyız. Bu programımızda Kur’an okumak ve cemaatle namaz kılmayı ihmal etmemeliyiz. Peygamber Sevdalıları Vakfının nisan ayında başlatmış olduğu her güne binler salavat seferberliğini çok önemsiyor ve destekliyoruz.”

"Namaz vakitlerinde Peygamber Efendimize bol bol salavat getirelim"

Belanın kalkması için özellikle namaz vakitlerinde Peygamber Efendimize bol bol salavat getirilmesi tavsiyesinde bulunan Önder İmam Hatipliler Siirt İl Başkanı Sabahattin Ataker, milletin selameti ve huzuru için bol bol dua edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ataker, "Peygamber Sevdalıları Vakfının başlatmış olduğu salavat ve dua seferberliğine destek veriyoruz. Çünkü bu hastalığın ortadan kalkabilmesi için hepimiz üzerimize düşen vazifeleri ifa etmekle mükellef olduğumuzu unutmayalım. Peygamber Efendimiz döneminde Müslümanların salgın hastalığa yakalanmaması için tavsiyesi, evlerinde olanların evlerinde kalması ve kimse salgının bulunduğu yere gelmemesi olmuştur. Bizim de bu salgın hastalığa yakalanmamamız için lütfen yaşlılarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız evlerinde kalmayı tercih etsinler.” şeklinde konuştu.

"Bugünlerde çokça salavat getirelim"

Kur'an'da Peygambere salat getirmenin ne derece önemli olduğuna vurgu yapıldığını ifade eden Yedi Hilal Siirt Şube Başkanı Mahir Özhan, bütün İslam coğrafyasında bu virüsün son bulması için hep birlikte dua edilmesi gerektiğini kaydetti.

Özhan, "Değerli kardeşlerim Kur’an-ı Kerim’in Ahzap Suresinde bizlere şu şekilde emir olunur; ‘Allah ve melekleri Peygambere çokça salat ederler.’ Bu bize salavat getirmenin ne derece önemli olduğunu gösterir. Furkan Suresinde de ‘Ey! İman edenler duanız olmaz ise, kulluğunuz olmaz ise ne ehemmiyetiniz vardır.’ Böylesi günlerde sarılmamız gereken iki hususu Allah Teâlâ ayetleri ile bizlere bildiriyor. Bugünlerde çokça birbirimize, İslam ümmetine dua edelim, salavat getirelim. Bütün İslam coğrafyasında bu virüsün son bulması için hep birlikte dua edelim." dedi.

İLKHA


Siirt'te Peygamber Sevdalılarının salavat seferberliğine destek

Siirt'te Peygamber Sevdalılarının salavat seferberliğine destek

Siirt'te Peygamber Sevdalılarının salavat seferberliğine destek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.