Siyer Yarışması 3'üncü Kategori ile sıkıntısız devam ediyor

Siyer Yarışması 3'üncü Kategori ile sıkıntısız devam ediyor

​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması, sistemden kaynaklı herhangi bir sorun yaşanmadan devam ederken Vakıf Sözcüsü Yahya Oğraş yarışmanın seyrine dair açıklamalarda bulundu.

Her yıl Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 4 kategoride gerçekleştirilen "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması, bu sene salgın dolayısıyla ilk kez online olarak gerçekleştiriliyor. 1'inci ve 2'nci kategorilerin tamamladığı sınav bugün 3'üncü, yarın da 4'üncü kategori yarışmacıları katılım sağlayacak.

Yarışmayla ilgili gelinen noktada yaşananlar ve yarışma sonrası adayları nelerin beklediğine dair İLKHA'ya konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, birçok noktadaki koordinatörlerinden şu ana kadar herhangi bir sistemsel sorun şikayetini almadıklarını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak düzenledikleri Siyer Yarışması münasebetiyle yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirten Oğraş, salgın nedeniyle yarışmayı çevrimiçi yaptıklarını şu sözlerle ifade etti:

Salgın nedeniyle Siyer Yarışmasını yüz yüze yapmayı uygun görmediğimiz için online yapma kararını aldık. Vakıf Yönetimi olarak, sınavımız normalde 14 Şubat'ta olacaktı. Tüm çalışmalarımızı, bu tarihe göre ayarlamıştık. Tüm kategorilerin saat kaçta yarışmada olmaları gerektiğine dair yarışmacı kardeşlerimize mesaj olarak gitti. Gerek medya gerekse sosyal medyada bu minvalde açıklamalar da yaptık. Fakat o gün gerçekten de çok yoğun bir katılım oldu ve katılımlardan kaynaklı olarak maalesef sistem çöktü.

"Devletin internet altyapı desteği verdiği birçok sınav sisteminde de benzer sorunlar yaşanabiliyor"

Türkiye'de çevrimiçi yapılan sınav veya yarışmaların bazen sistemde çökme meydana getirebildiğine vurgu yapan Oğraş, Millî Eğitim Bakanlığı destekli EBA'nın bile bu tür sorunlarla karşılaştığını söyledi.

Normalde 14 Şubat'ta yapılacağı belirlenen yarışmanın, sistemde yaşanan yoğunluktan dolayı oluşan sorunların ardından ertelenmesi kararını aldıklarını belirten Oğraş şunları söyledi:

Sınavın iptali ve ertelenmesi ile ilgili, Vakıf Yönetimi olarak sınavın tekrar yapılması noktasında ortak karara vardık. Çünkü bu sene de biz bu işi bir şekilde yarışmacı kardeşlerimize ulaştırıp hazırlıklar ve çalışmalar yürütmüşüz. Nihayetinde yönetim olarak aldığımız karar sınavın ertelenmesine yönelikti ve bununla ilgili tekrardan sistemsel anlamda altyapı sağlamlaştırılması için tüm çabalarımızı sarf ettik.

"Yarışma internet sistemi gayet iyi işliyor, yarışmacılar rahatlıkla sorulara ulaşabiliyor"

Şu ana kadar 1 ve 2'nci kategorideki yarışmacıların sorunsuz bir şekilde sınava girdiklerini belirterek bazı hatırlatmalarda bulunan Oğraş "Bu süre zarfında yarışmacı kardeşlerimize belirlenen süre ne kadarsa sisteme girdiği anda kendisi için geçerli olan süre o süredir. Yoksa sabah 10.00'dan akşam 22.00'a kadar istenildiği zamanı kullanılabildiği bir durum söz konusu değil. Böyle bir yanlış anlaşılma olmasın." dedi.

1'inci ve 2'nci kategoride yarışan yarışmacıların şu ana kadar sistemden kaynaklı herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını dile getiren Oğraş "Bireysel anlamda katılımcı kardeşlerimizden kaynaklı; kişisel bilgilerini yanlış girmeleri, yanlış hatırlamaları ya da yine internet ağı üzerinden ufak tefek bazı sıkıntılar yaşandı. Ama bugün 3'üncü kategori olarak sabah saatlerinden itibaren farklı yerlerden koordinatörlerimiz aracılığıyla aldığımız bilgiler çerçevesinde bir sıkıntının olmadığını, sistemin gayet iyi işlediğini ve herkesin rahat bir şekilde çevrimiçine girip sınavını yaptığını söyleyebilirim. Şu anda de devam eden yarışma bu akşam saat 22.00'a kadar devam edecek." şeklinde konuştu.

"Tarihler değişse de sınav takvimiz aynı şekilde işliyor"

Her sene yapmış oldukları Siyer Yarışmalarından bir hafta sonra yapılan itirazlar kısa süre içerisinde değerlendirilip sonuçların kesin bir şekilde açıklandığını hatırlatan Oğraş, şu ifadeleri kullandı:

Tarihler değişse de sınav takvimiz aynı şekilde işliyor. Sadece takvimdeki tarihler değişti. Yani ortalama 10 gün sonra sınav sonuçları muhtemelen açıklanacak. Daha sonra itirazların olduğu bir süreç olacak. Bu süreçte değerlendirme yapıldıktan sonra kesin sonuçlar açıklanacak. Bu sene biraz daha farklı olarak kesin sonuçlar açıklandıktan sonra salgın nedeniyle genel ödül törenleri düzenleyemeyeceğiz.

Yarışma sorularını Rehber TV ekranlarında cevaplandıracaklarını belirten Oğraş, "Bu sene de yarışmaya katılan kardeşlerimizin sınav sorularının cevaplandırılması konusunda bir değişikliğe gittik. Buna göre, perşembe ve cuma günü yarışmaya katılan 1 ve 2'nci kategorilerin soru cevapları dün akşam saat 22.00'dan sonra görevli eğitimci kardeşlerimiz televizyon ekranlarında soruları cevaplandırdılar. Cumartesi ve pazar günü yarışmaya katılacak olan 3 ve 4'ncü kategori sorularının cevaplarını ise pazar akşamı saat 22.00'den sonra cevaplandıracaklar inşallah." ifadelerini kullandı.

"15-20 Mart tarihinden sonra ödüller, kazanan yarışmacı kardeşlerimize iletilecek"

Salgın nedeniyle yarışma sonrası sürece de kısaca değinen Oğraş, "Koordinatör kardeşlerimizin kendi koordinatörlükleri bünyesinde dereceye girenlere ulaşıp hediyelerini verecek. Yani en kısa süre içerisinde bunu ulaştırmayı hedefliyoruz. Ama ister istemez salgından, iletişimden veya bir şekilde bir araya gelememekten kaynaklı sıkıntılar olabilir. Ama şu anda 15-20 Mart tarihinden sonra yavaş yavaş ödüller bir şekilde yarışmacı kardeşlerimize iletilecek inşallah." dedi. 


Siyer Yarışması 3'üncü Kategori ile sıkıntısız devam ediyor

Siyer Yarışması 3'üncü Kategori ile sıkıntısız devam ediyor

Siyer Yarışması 3'üncü Kategori ile sıkıntısız devam ediyor

Siyer Yarışması 3'üncü Kategori ile sıkıntısız devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.