Siyonist işgal rejimi Gazze'de bir ilkokulu bombaladı

Siyonist işgal rejimi Gazze'de bir ilkokulu bombaladı

​Gazze İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı sözcüsü İyad Al-Bazam, siyonist işgal rejiminin Gazze'nin batısındaki Şati mülteci kampında yaklaşık bin çocuğu barındıran UNRWA'ya bağlı bir ilkokulu lazer güdümlü füzeyle hedef aldığını açıkladı.

Bir ilkokulu hedef alan bombanın her biri bir kişiyi öldürmeye yetecek 1500 metal parça içerdiğini ve lazer güdümlü olduğunu belirten Al-Bazam,"Bugün UNRWA'ya (Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı) bağlı bir ilkokula düşen bomba, işgal tarafından Gazze Şeridi'ndeki halkımıza yönelik daha önceki katliamlarda da kullanılmıştır. İsrailin işlediği yeni bir suç ile karşı karşıyayız. Uluslararası kurumları, işgal rejiminin halkımıza karşı işlediği suçları devam ettirmekten alıkoymalarını, çocuklarımıza ve eğitim tesislerine koruma sağlamak için görevlerini yerine getirmelerini talep ediyoruz." dedi.

Gerçeklerin açıklığa kavuşturulduğunu ve rapora dayanarak tüm ilgili tarafların bilgilendirilerek sorumluluk ve hesap verebilirlik talep edeceğini belirten UNRWA medya danışmanı Adnan Abu Hasanah ise, "Hasar gören okul kapatıldı. Okulun güvenliği teyit edilene kadar öğrencilerin geri dönmesine izin verilmeyecek" açıklamasında bulundu.

Gazze Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı da saldırıyı kınayarak bunun işgalcilerin Filistin halkına ve özellikle eğitim kurumlarına yönelik suçlarına eklenen yeni bir suç olduğunu açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.