Siyonist işgal rejiminden Gazze'deki balıkçılara av engeli

Siyonist işgal rejiminden Gazze'deki balıkçılara av engeli

Siyonist işgal rejimi, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden gönderilen yanan balonları gerekçe göstererek Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 15 milden 8 mile indirdi.

Siyonist işgal rejimi sözde Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesinin 15 milden 8 mile indirilmesi talimatını verdi.

Filistinlilere yönelik hak ihlallerine devam eden işgalciler, Gazze’deki balıkçıların avlanmalarına izin verilen mesafeleri kasıtlı olarak kısaltıyor. Abluka altında olan Gazze Şeridi’ndeki Filistinli balıkçılar, sık sık işgalcilerin engelleriyle karşılaşıyor.

Diğer yandan, işgal rejimi, 2 gün önce gene gönderilen yanan balonları gerekçe göstererek abluka altındaki Gazze'ye ticari malların giriş kapısı olan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nı kapattı.

Abluka altındaki Gazze’nin ticari kapısı niteliği taşıyan ve işgalcilerin kontrolünde olan Kerem Ebu Salim Kapısı bölgeye gelen malların başlıca geçiş yolu olma özelliğine sahip.

İşgalci siyonistler, 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tuttuğu ve yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne karşı sürekli toplu kısıtlamalara başvuruyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.