Siyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandı

Siyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandı

Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Beyta beldesinde inşa edilen Yahudi işgal birimlerine karşı protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilere saldırısı sonucu 20'den fazla direnişçi yaralandı.

Nablus şehrindeki Filistin Kızılay'ı tarafından konu hakkında yapılan basın açıklamasında, 12 yaralının siyonist işgalcilerin fırlattığı gaz bombaları nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği, 8'inin arbede sırasında darbeler aldığı ve 1'inin gaz bombasının doğrudan kendisine isabet etmesiyle yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, yaralılardan durumu ağır olan 4 kişinin, tedavi edilmek üzere bölgedeki yakın hastanelere nakledildiği bilgisi paylaşıldı.

Cebel Sabih bölgesinde, yeni yerleşim planlarına karşı direnen bölge halkı ile siyonist işgalciler arasında son iki haftadır neredeyse her gün çatışmalar yaşanıyor.

Filistinli direnişçiler, bölgede sayıları giderek artan Yahudi işgal birimlerine karşı hemen her gün protesto amaçlı gösteriler ve yürüyüşler düzenliyor.

Gösterilere göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermilerle müdahale eden siyonist işgal rejimi, çok sayıda Filistinliyi şehit ederken birçoğunun yaralanmasına neden oldu.

Filistinli kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, sadece son haftalarda 5 Filistinli katledildi, onlarcası yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.