Solhan’da STK'lardan doğalgaz talebi

Solhan’da STK'lardan doğalgaz talebi

Bingöl'ün Solhan ilçesinde faaliyet gösteren STK'lar yazılı basın açıklaması yaparak ilçenin bir an önce doğalgaza kavuşması gerektiğini belirtti. Bu konudaki gerekli adımların ivedilikle atılmasını isteyen STK'lar, yetkilileri göreve davet etti.

2015 yılında Bitlis-Muş hattından Solhan üzerinden Bingöl’e doğalgaz boru hattı çekildiği ve 2016 yılı sonu itibariyle Bingöl il merkezine doğalgaz verilmeye başlanıldığı belirtilen açıklamada, "Doğalgaz hattının Solhan ilçesinden geçmesi ve ilçemize 2020 yılında doğalgaz verileceğine yönelik yerel siyasetçilerimizden yapılan açıklamalar ilçemize doğalgaz verilmesi umutlarını daha da arttırmıştır. Geçtiğimiz günlerde uzun süredir müjdesi beklenen doğalgaz konusunda Genç ilçemize müjde verilmiş ancak Solhan’ın bu konudaki beklentisi karşılıksız bırakılmıştır. Bingöl’e giden doğalgaz boru hattı Solhan’ı teğet geçtiği halde kamuoyunun bu yöndeki beklentisinin karşılıksız bırakılarak 2020 yılı içerisinde Solhan’a doğalgaz verileceğine ilişkin taahhüdün gereği yerine getirilmemiş ve bu vaat de tıpkı doğalgaz boru hattı gibi Solhan’ı teğet geçmiştir." denildi.

Solhan’ın kasıtlı olarak cezalandırıldığına vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Solhan’dan geçen doğalgaz boru hattından doğalgaz alacak ilk ilçenin Solhan olmasını gerektiği muhakkaktır. Solhan, Bingöl için nüfusu, sosyokültürel birikimi, yatırım ve üretimdeki çabasıyla bir marka olmayı hak ederken, yanı başından geçen doğalgazdan özellikle mahrum bırakıldığı kanaati Solhan kamuoyunda hâkimdir. Yanı başından doğalgaz boru hattı geçen bir ilçeye öncelik verilmemesine gerekçe sayılan yatırım programı ise adeta özrü kabahatinden büyük trajikomik bir durumu doğurmuştur. Bu nasıl bir planlamadır ki doğalgazın teğet geçtiği Bingöl’ün bu büyük ilçesine öncelik verilmediği gibi, buna ilişkin hiçbir makul gerekçe de kamuoyu ile paylaşılmamaktadır. Doğalgaz yatırım planlaması yapılırken Solhan’ın siyasi ve bürokratik mekanizmaları neden bu planlamaya dâhil edilmemiş, dâhil edilmişlerse neden talepleri dikkate alınmamış ve Solhan siyasetçileri neden etkili olamamışlardır.

Doğalgazın ilçe için elzem olduğu ifade edilen açıklamada, "Kanser vakalarının hızla arttığı bu dönemde ilçenin doğalgaza kavuşması ile ilçede hem çevre kirliliği azalacak, hem de hava kirliliği konusunda yüksek standartlı bir hayata bir an önce kavuşma hakkı elde edilecekti. Solhan’ın doğalgazdan mahrum bırakılması ile ilçe halkının temiz çevre ve temiz hava hakkı da adeta gasp edilmiştir. Solhan’ın doğalgazdan mahrum bırakılması sebebiyle Solhanlı vatandaşlarımızın cebinden mutfak, banyo ve ısınma gideri olarak minimum yüzde 40 oranında fazladan para çıkmaya devam edecektir. Ekonomik olarak vatandaşlarına kazanç sağlayacak bu tasarruf kapısından da ilçe halkı mahrum ve mağdur edilmiştir. Daha önce bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacağı müjdesi verilen hizmetlerde bile belli mahfiller tarafından başvurulan kayırmacı anlayışın, Solhan’ın doğalgaza kavuşma hizmeti ile ilgili planlamada da objektif kriterlerle değil, ince bir dokunuşla tarafgirce yapıldığı kanaati Solhan kamuoyunda hakimdir. Gelinen noktada bu kararın müsebbiplerinin, Solhan kamuoyunun konuya yüklediği anlam ve hassasiyeti göz önüne alarak planlamayı revize etmelerini, Solhan’ın Genç ilçemizle eşzamanlı olarak doğalgaza kavuşması yönünde gerekli adımları atmalarını bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler