Isparta-Burdur Dostluk Yolu bu yıl ulaşıma açılacak

Isparta-Burdur Dostluk Yolu bu yıl ulaşıma açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Isparta-Burdur arasındaki "Dostluk Yolu" tamamlandığında 21 kilometrelik mesafenin 14 kilometreye düşeceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, Isparta-Burdur Dostluk Yolu Şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Karaismailoğlu, "Isparta-Burdur Dostluk Yolu, iki güzide şehrimiz arasındaki 21 kilometrelik mesafeyi 14 kilometreye indirecek. Bu yıl tamamlayacağımız Isparta-Burdur Dostluk Yolu'muzun hizmete girmesiyle birlikte, sağlanacak tasarruf, zamandan yıllık 17 milyon lira, akaryakıttan da 8,6 milyon lira olmak üzere, toplamda 25 milyon 704 bin lira olacak" dedi.

Karismailoğlu, Isparta-Burdur programları kapsamında bir dizi temaslarda bulundu. Isparta-Burdur Dostluk Yolu Şantiyesinde incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, "Ülke genelindeki yatırımlarımızdan Isparta ve Burdur illerimiz de hak ettikleri payı alıyor. Isparta-Burdur Dostluk Yolu Projemizde, askeriye trompet tipinde köprülü kavşak ve 236 m uzunluğunda 1 adet viyadük ile birlikte yolumuz bölünmüş yol standardında olacak" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın web sitesindeki bilgiye göre Türkiye'nin her noktasında çok önemli yatırımların devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, "Hükûmetlerimiz döneminde ulaşım ve haberleşme yatırımları anlamında, Isparta'ya 3 milyar 325 milyon liranın üzerinde harcama yaparken, Burdur'a da 2 milyar 871 milyonun üzerinde yatırım yaptık. Isparta'da bölünmüş yol uzunluğunu 226 kilometreye çıkardık, Isparta'da yapımı devam eden 4 karayolu projesinde çalışmalar devam ediyor. 2003'de Burdur'da bölünmüş yol uzunluğunu 265 kilometreye çıkardık. İl genelinde hâlen devam etmekte olan 6 karayolu projesinde çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler