Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Filistinliler BM'de konuşuldu

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Filistinliler BM'de konuşuldu

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 42'nci dönem toplantısına katılan insan hakları örgütleri Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Filistinlilerin durumuna dikkat çekti.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi ve IRGD örgütleri, BM İnsan Hakları Konseyi'nin 42'nci dönem toplantısında, onlarca Filistinlinin Suudi Arabistan'da hiçbir hukuki gerekçe olmadan gözaltına alınmasından duyulan endişeyi dile getirdi.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi ve IRGD örgütleri tarafından, Suudi Arabistan'da onlarca kişinin keyfi olarak gözaltında tutulmasının uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekildi.

Her 2 örgüt, İnsan Hakları Konseyi'nin Suudi Arabistan'da Filistinlilerin hukuka aykırı bir şekilde gözaltında tutulmalarını şiddetle kınaması ve gözaltında tutulanların serbest bırakılmasını istemesini talep etti.

Gözlemevi, ayrıca gözaltında tutulanlar arasında yaşlı insanların da bulunduğuna ve Suudi Arabistan'ın insan hakları ihlalleri konusunda sicilinin kabarık olduğuna dikkat çekti.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Birleşmiş Milletler'den Suudi Arabistan'da gözaltında tutulan Filistinliler konusunda acilen soruşturma başlatmasını da istedi.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, son aylarda Suudi Arabistan'da 11 ailenin yakınlarının hukuka aykırı şekilde gözaltına alındığını ve gözaltına alınanların dış dünyayla bağlantısının kesildiğini, aileleriyle ve avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmediğini açıklamıştı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistan'ın 30 yıldır Cidde kentinde yaşayan 81 yaşındaki Dr. Muhammed El-Hudari'yi 5 ay önce gözaltına aldığını ve El-Hudari'nin hareketin liderlerinden biri olduğunu açıklamıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.