Tarihi Ev Her An Yıkılabilir

Tarihi Ev Her An Yıkılabilir

Konya'da Mevlana Türbesinin yan tarafında bulunan ve her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan 2 katlı tarihi ev, altından geçmek zorunda kalan vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyor.

KONYA - Aziziye Mahallesi Celal Sokakta bulunan 11 nolu iki katlı yıkık ev, sokaktan geçen vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyor.
 
Yaya ve araçların geçtiği dar sokakta bulunan evin tehlike saçtığını dile getiren mahalle sakinlerinden Ali Özcan,“Bu ev 3 senedir bu durumda. Geçen gün evin altından geçen birisinin kafasına taş düştü. Yıkılmak üzere olan evin içi dışarıdan gözüküyor. Bu ev yıkılırsa bitişiğinde olan evimiz dolayısıyla biz de zarar göreceğiz. Durumu söylememize rağmen şikâyetimizi dikkate alan yok. İlgilenen bir yetkili yok.
 
3 hafta önce yağmur yağınca evimize bitişik olan bölümü yıkıldı. Belediyeden gelip 2 tane duba bıraktılar burayı yıkacaklarını söylediler bu tehlike devam ediyor hala gelip yıkmadılar Duba bırakmak çözüm mü? Allah korusun çocuklarımızın veya sokaktan geçen vatandaşların üzerine yıkılmadan belediyenin acil olarak buna el atmasını istiyoruz.” (İlyas Yavuz - İLKHA)
 






 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.