Tat ailesi: "IHO-EBRAR sayesinde yeni yuvamıza kavuştuk"

Tat ailesi: "IHO-EBRAR sayesinde yeni yuvamıza kavuştuk"

Merkezi Hollanda'da bulunan IHO-EBRAR, Malatya’da bir ahırda yaşayan 7 nüfuslu Tat ailesine yeni bir ev yaptırarak sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağladı.

Mustafa Tat, maddi imkansızlıktan dolayı, eşi, 4 kız çocuğu, eşi ve kaynanasıyla Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Gövdeli Mahallesinde (köyü) bir ahırda yaşıyordu.

Tat ailesinin durumundan haberdar olan IHO-EBRAR, hayırseverlerin desteğiyle aileye kaldıkları ahırın bitişiğinde 2 odalı küçük bir ev yaptırıp kaldıkları eski yeri de onararak aileye teslim etti.

Haberleri olduktan sonra tespit için geldiklerinde Tat ailesinin kaldığı yerin yaşanabilecek bir durumda olmadığı belirten IHO-EBRAR gönüllüsü Hasan Dişkaya,     IHO-EBRAR’ın aracılığıyla başta bu evin yapımına katkı sunan Gıyasettin Yıldırım, Talip Acar, Merhume Satı Kayahan, Hasan Yıldırım, Zeynep Duran, Besime Aktaş ve İpek Arslan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mustafa Tat: "Yeni evimizde ailece çok mutluyuz"

IHO-EBRAR’ın bu evi kendilerine yapmadan önce kaldıkları yerin rutubetli olduğundan dolayı çocuklarının sürekli hastalandığına dikkat çeken evin reisi Mustafa Tat, "Ekonomik durumumuz olmadığından dolayı yapamıyorduk. IHO-EBRAR durumumuzdan haberdar olunca hemen müdahale edip hayırseverlerin bağışladıkları yardımlarla bize bu evi yaptılar. Onlara minnettarız. Yeni evimizde ailece çok mutluyuz. Özellikle çocuklarım çok sevindi ve şimdi çok mutlular. Ve emeği geçen herkese dua ediyorlar. Bundan önce evimiz harabe, rutubet ve küf olduğundan dolayı misafir gelemiyordu bundan dolayı çok üzülüyordum ama çok şükür yeni evimize kavuştuk artık misafirimiz geldiği için çok sevinçliyim. Şu an hem ruhen hem bedenen çok rahatladık. Başta IHO-EBRAR olmak üzere bize bu evi yapan, yaptıran, aracı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Evin hanımı ve evin büyük çocuğu Fatma Zehra Tat da sıcak bir yuvaya kavuştukları için çok mutlu olduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler