"Tek sermayemiz iman, ihlâs ve kardeşliktir"

"Tek sermayemiz iman, ihlâs ve kardeşliktir"

HÜDA PAR Bozova İlçe Teşkilatı açılışında konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, toplumu gemiye benzeterek dört bir taraftan su almaya başlamış bu geminin Halıkı ve halkı bilen bir kaptana ihtiyacı olduğunu söyledi.

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi teşkilatlanmaya devam ediyor. HÜDA PAR İl Başkanlığı Bozova İçe Teşkilatını salâvat ve dualarla açtı. Açılışa İl Başkanı Lokman Yalçın ile tüm ilçe başkanları katıldı. Saat 14.00'de uzun araç konvoyuyla ilçeye giriş yapıldı.


Açılış Ömer Soyaslan Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bozova İlçe Başkanı Mustafa Bayram açılış konuşması yaptı. Ardından il Başkanı Lokman Yalçın da HÜDA PAR'ın açılış sebeplerine değindi.


"Tek sermayemiz iman, ihlâs ve kardeşliktir"
HÜDA PAR'ın kıt imkânlarıyla çok kısa bir sürede birçok il ve ilçede teşkilatlandığına ve seçim çalışmalarına başladığına dikkat çeken Yalçın, "Biz sıkıntıların hizmete gönül vermiş insanlar için engel olmadığına inanmışız. Bu hizmet yolundaki tek sermayemiz kardeşlerimizin tertemiz imanı, katıksız ihlâsı ve perçinlenen kardeşliğidir. İşte bugün bizi buraya getiren açılış kararlılığın, Allah'a dayanmışlığın, samimiyetin, fedakârlığın ve ilahi yardımın bir göstergesidir." diye konuştu.


"PKK ve Devlet el ele verip manevi tahribat yapıyor"
"Her parti bir ihtiyaç üzerine veya ters giden bir şeyler görüldüğü için kurulur" diyen Yalçın, "Türkiye'de ters giden bir şeyler var. Bu ülkede kürtaj sayısı tavan yapmış durumda. Mahkemelerde boşanma sayıları günden güne artmakta ve aile kurumu yok edilmiş adeta temeline dinamit konulmuştur. Maneviyattan uzak yetişen gençlerimiz çözümü intiharda buluyor. Yetkililer herhangi bir uyuşturucu maddeye ulaşmanın 15 dakika olduğunu açıklıyor. Okul önlerinde ve çevrelerinde uyuşturucu madde satılıyor. Netice itibariyle devlet ile kendini halkın temsilcisi olarak gören karanlık zihniyetli yapılar el ele vererek ahlaksız, maneviyatsız ve beyni uyuşturulmuş bir gençlik yetiştirmek istiyorlar. Bundan dolayı partimize, İslami STK'lara ve mütedeyyin insanların evlerine saldırı yapılıyor. Yani PKK saldırıyor devlet yetkilileri de seyrediyor." diye konuştu.


Bu gemiye hem Halıkı hem de halkı bilen bir kaptan lazımdır
Tüm toplumun aynı gemi içerisinde yaşadığını, bu sistemin sahiplerinin 80 yıldır tahtaları çürümüş bu gemiyi yamayla yüzdürmeye çalıştığını ifade eden Yalçın, "Bu gemi yamayla yüzdürülemez, bu gemi dört bir taraftan su almaya başlamış. Bu geminin sahile çıkıp demir atması gerekir. Aksi takdirde bu gemi batarsa hepimiz birlikte batarız. Bundan ne AK Parti kurtulabilir ne BDP kurtulabilir ne de HÜDA PAR kurtulabilir. Onun için herkes şapkasını önüne alıp aklıselim bir şekilde düşünmelidir. Bu gemiye hem halıkı hem de halkı bilen bir kaptan lazımdır. Bu kaptanlık görevini hakkıyla yerine getirecek olan da HÜDA PAR'dan başkası değildir." diye konuştu.

Açılış programı Molla M. Emin Baytar'ın okuduğu dua ile son buldu.(Osman Gülebak-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.