Teknoloji bağımlılığından kurtulmak için 'aile sohbet saati' olması gerekir

Teknoloji bağımlılığından kurtulmak için 'aile sohbet saati' olması gerekir

​Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Sekreteri Bayram Yurt, her gün ailecek teknolojik bağımlılık yapan ortamlardan uzak bir şekilde belli bir zaman diliminde Aile sohbet saati olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Söyleşileri kapsamında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Sekreteri ve Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü  Dr. Öğr. Üyesi Bayram Yurt, Bingöl Bilim ve Sanat Merkezinde konferans verdi.

Yurt, bağımlılığın tarifi ve çeşitleri hakkında kısaca bilgi verdikten sonra günümüzün en büyük bağımlılık çeşitlerinden birinin teknolojik bağımlılık olduğunu belirtti.

Programa,  Birim idarecileri ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney Öğrenciler, Öğrenci velileri, Öğretmenler, de katıldı.

Sosyal medya, cep telefonu, tablet-bilgisayar ve oyun bağımlılığı hakkında bilgi veren Yurt, bu bağımlılıkların belirtileri ve bu bağımlılıklardan kurtulmak için yapılması gereken hususlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Öğrenci velilerine de seslenen Yurt, geleceğin teminatı çocukların iyi bir rol model olunması gerektiği konusunda hatırlatma yaparak, her gün ailecek teknolojik bağımlılık yapan ortamlardan uzak bir şekilde belli bir zaman diliminde aile sohbet saati olması gerektiğini ve bu süre zarfında beraber kitap okuma ve sohbet edilmesinin öneminden bahsetti.

"En kıymetli sermayemizin 'zaman' olduğunu ve bunun değerinin iyi bilmesi ve boşa zaman geçirilmemesi lazım." diyen Yurt, "Bir şeyin yüzlerce zararı var ve bağlanan kişiler ise ondan kolay kolay vazgeçemiyorsa yapılması gereken en önemli şeyin o işe merak ve heves duyulmaması gerekir." dedi.

Bağımlılıktan kurtulmanın en önemli yolunun “İrade Kontrolü” olduğunu vurgulayan Yurt, bu konuda her kesin bir birlerine destek olması gerektiğini vurguladı.

Program sonunda çocukların sorularını dinleyen ve cevaplayan Yurt böylesine bir programda kendilerini geleceğin teminatı olan öğrencilerle buluşturan TÜBİTAK a teşekkür etti.

Programda Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de bir konuşma yaparak,  Bingöl Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim almanın önemi ve öğrencilere zekadan ziyade çok çalışmanın önemini ve geleceğin mucitlerinin burada olanlar içerisinde çıkacağını ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.